Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israelsk-drusiske Jalaa falt i Gaza

Israelsk-drusiske Jalaa Ibrahim falt i Gaza. For mange år siden falt også bestefaren for landet sitt. (Foto: Privat, skjermbilde fra @YosephHaddad, X)
Jalaas bestefar falt for en del år siden under en IDF-operasjon i byen Tulkarem i Judea og Samaria.

Da flere tusen terrorister fra Hamas-kontrollerte Gaza, 7. oktober 2023, angrep israelske babyer, barn, kvinner og menn, skilte de ikke mellom kjønn, alder, etnisitet eller religion. Hamas-terroristene myrdet, voldtok og kidnappet alle de kunne få tak i.

Etter massakren 7. oktober viste en undersøkelse at enhet på tvers av religion og etnisitet aldri har vært større i Israel.

Israel Defense Forces (IDF) gjenspeiler Israels unike mangfold av religiøse og etniske minoriteter, hvorav de fleste er stolte israelere som verden dessverre ikke snakker om.

Israelske drusere (med unntak av druserne som bor nær den syriske grensen) tjener i IDF. Det samme gjør israelsk-sirkessiske menn. Israelske-arabere/beduiner/kristne/andre minoriteter og minoritetskvinner kan melde seg frivillig til IDF-tjeneste.

Hamas-massakren mot Israel er den direkte årsaken til krigen mot Hamas i Gaza. Siden krigsutbruddet har IDF-soldater på tvers av etnisitet og religion falt side om side for landet sitt.

En annen ung mannlig israelsk druser som ble lagt til listen over falne. Major Jalaa Ibrahem, var troppsjef i IDFs ingeniørkorps. Jalaa falt under kamper i Gaza, skriver i24NEWS.

Bestefar ga også livet for Israel. Jalaas bestefar falt for år siden, under en IDF-operasjon i byen Tulkarem i Judea og Samaria (Vestbredden).

I dag tør flere i Israels minoritetsmiljøer å stå opp for landet sitt.

Her er noen eksempler:

Fra Israel-hater til stolt israelsk-muslimsk sionist. Yahya Mahamid vokste opp med å hate landet sitt. Som voksen bestemte han seg for å melde seg frivillig til IDF-tjeneste og er i dag en stolt israelsk-muslimsk sionist som reiser verden rundt for å gå inn for Israel. Yahya, som også har holdt foredrag for MIFF, skrev nylig en kraftig artikkel om det å være en israelsk minoritet og verdens eksplosive hat mot Israel: – Tro ikke på konspirasjonsteoriene om Israel, vi ser så mange i verden som under dekke av står opp for menneskerettigheter og «omtanke» for palestinerne, sprer løgner og konspirasjonsteorier om Israel. De prøver å skape konflikt mellom oss og våre jødiske brødre.

Vi avslutter med den israelske beduinen Ahmed Abu Latif Merhat, som etterlot seg et sterkt testamente før han falt i Gaza: – Vi deler samme skjebne og må stå sammen.

Artikkelen er skrevet av Rika for miff.dk og bearbeidet av Kjetil Ravn Hansen for miff.no.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart