Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

I en ny kampanje forteller tidligere barnegisler hva de ble utsatt for i Gaza

En mann ser på bilder av savnede gisler som er satt opp i Jerusalem 22. november 2023. (Foto: Flash90)
12 år gamle Eitan: – Terroristene tvang meg til å se de forferdelige klippene som de hadde filmet mens de utførte massakren.

Ofer Rosenbaum er en israelsk medieentreprenør som nå har produsert en ny kampanje ved bruk kunstig intelligens, for å vekke verden 9 måneder etter massakren 7. oktober mot Israel, skriver Yediot Ahronot.

Ela og Eitan er to av flere babyer og barn som ble kidnappet av væpnede terrorister under massakren. Ela og Eitan var heldige – de ble løslatt i november mot at Israel løslot flere hundre terrorister dømt for alvorlige terrorangrep. Tilbake i Gaza er flere små barn fortsatt fanget – det er ikke kjent hvor mange av dem som er i live. Røde Kors har verken besøkt gislene eller gitt dem nødhjelp og medisiner.

Her forteller 8 år gamle Ela og 12 år gamle Eitan sin historie:

Ela Elyakim sier: – Terroristene brøt seg inn i hjemmet vårt og tok familien min til fange. Terroristene skjøt faren min i beinet og kidnappet min storesøster og meg til Gaza. Terroristene tok meg med til et hjem i Gaza hvor det var våpen. Jeg gråt – jeg var så redd for at de skulle drepe oss.

Eitan Yahalomi sier: – Da vi nådde Gaza ble jeg slått av folkemengden. Mesteparten av tiden ble jeg holdt fanget alene og innelåst på et rom. Terroristene tvang meg til å se de forferdelige klippene de hadde filmet mens de utførte massakrene. Jeg har sett ting ingen barn burde se.
Terroristene ropte da de gråt og truet dem med en pistol.

Siden massakren har det vært flere runder med forhandlinger for å få gislene løslatt, men Hamas har nektet å løslate gislene. Hamas har innrømmet at de ikke vet hvor mange gisler som er i live.

I tillegg til de mer enn 1200 ofrene for massakren som ble brutalt myrdet av terroristene, ble minst 250 babyer, barn, kvinner, eldre og menn kidnappet til Gaza. Siden den gang har noen få gisler, blant dem Ela og Eitan, blitt løslatt. Siden massakren har restene av flere ofrene som antas å ha blitt kidnappet blitt identifisert. Israels forsvarsstyrker (IDF) har funnet flere drepte gisler i Gaza. IDF har også reddet noen få gisler hjem i kompliserte redningsaksjoner. I dag antas det å være 120 gisler igjen i Hamas-enklaven. Det yngste gisselet er lille Kfir som var baby da han ble kidnappet. Det eldste gisselet er 86 år gamle Shlomo, som overlevde Farhud-massakren mot Iraks jøder i 1941.

Denne artikkelen er skrevet av Rika for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart