Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Judea og Samaria står bokstavelig talt i brann

En maskert palestiner kaster en molotov-coctail. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
En maskert palestiner kaster en bensinbombe på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
David Weinberg: – I lys av de overdrevne rapportene om «bosetternes vold» og grove feil i mediehistorier om bosetternes «landovertakelse» – har virkeligheten med palestinsk terrorisme og krigføring ingen sjanse til å fange folks oppmerksomhet i Tel Aviv, Washington eller Brussel.

MIFF har delt flere av David M. Weinbergs kommentarer og synspunkter. Weinberg er blant annet seniorstipendiat ved Misgav Institute for National Security & Zionist Strategy og Habithonistim: Israel’s Defense and Security Forum.

Her er Weinbergs siste kommentarer i Israel Hayom om eksplosiv palestinsk terror i Judea og Samaria:

Følger du internasjonale mediers dekning av Israel eller israelske medier, hvorav mange er venstreorienterte, har du sannsynligvis fått inntrykk av at de israelske bosettingene og «bosetternes vold» truer stabiliteten i Judea og Samaria (Vestbredden).

Det mediene ikke forteller

Det de nevnte medier ikke forteller deg er hva eller hvem som står bak den eskalerende ustabiliteten i området. Judea og Samaria er plaget av eskalerende palestinsk terror, økende ulovlig palestinsk bygging i områder av strategisk betydning for Israel, og palestinske ildspåsettelser som er helt ute av kontroll og har blitt et sentralt våpen i terrorkrigen mot jødisk liv i området.

Det internasjonale medier heller ikke forteller deg er at praktisk talt alle israelere som bor i området er fredelige. Det bor rundt en halv million israelere i Judea og Samaria – alle over den grønne linjen. Ser vi på statistikken over vold blant israelere i Judea og Samaria, er det lavere enn nivået blant israelere i Tel Aviv-området.

Omtrent 1100 tilfeller av vold begås årlig av israelere i området og hver sak er én for mye, men det er som en dråpe i havet sammenlignet med de over 5000 palestinske terrorangrepene som årlig koster flere israelske liv.

Når vi snakker om terror, må vi ikke glemme 7. oktober-massakren mot Israel, hvor Hamas-terrorister slaktet over 1200 barn, kvinner, eldre og menn. Vi må heller ikke glemme Hamas-regimet i Gaza, som har utsatt israelske byer for mer enn 20 000 rakett- og missilangrep de siste månedene.

Iran-støttede terrorgrupper i Judea og Samaria

Det er ingen hemmelighet at byer som Nablus, Jenin, Tulkarem og Kalkilya er plaget av iransk-støttede terrorgrupper. Situasjonen har tvunget det israelske forsvaret (IDF) til å gjennomføre gjentatte antiterroroperasjoner – så mye for Oslo-avtalenes løfte om en demilitarisert palestinsk myndighet.

Terrortrusselen fra deler av Vest-Samaria mot det sentrale Israel er også en reell trussel og det har allerede vært flere våpenangrep gjennom sikkerhetsbarrieren.

Bare i år har Israel blitt tvunget til å gjennomføre mer enn 60 antiterroroperasjoner, i tillegg til at 450 terrorister er eliminert og 3600 terrormistenkte er arrestert.

Når det gjelder israelske bosetninger, er det rundt 4000 israelske «strukturer», dvs. mobile hjem/campingvogner, boliger hvor det mangler oppholdstillatelse eller boliger hvor det er bygget garasje/ekstra rom uten tillatelse. Det skal bemerkes at 85 % av «strukturene» ligger innenfor kommunegrensene (dvs. den «blå linjen») til anerkjente jødiske samfunn.

Bare rundt 500 strukturer gjenstår som, ifølge internasjonale kritikere av Israel, skulle «endre fotavtrykket til jødisk tilstedeværelse i Judea og Samaria». Spør du meg, er det tallet langt fra påstanden om «sionistisk ekspansjonisme».

Over 90 000 ulovlige palestinske bygninger i område C

Ser vi på palestinernes ulovlige konstruksjoner, ser det helt annerledes ut. I område C, som er under israelsk kontroll, har palestinerne bygget over 90 000 ulovlige hjem de siste årene, noe som utgjør en strategisk trussel mot Israel.

De ulovlige palestinske konstruksjonene endrer fakta på bakken i område C fordi palestinere flytter inn i områder hvor det aldri har vært en arabisk tilstedeværelse. De deler de israelske bosetningene, gjør inngrep i adkomstveier, og tvinger den israelske regjeringen til å asfaltere omkjøringsveier til omkjøringsveiene, noe som igjen fører til anklager om landekspropriering – alt for å stoppe en fremtidig logisk deling av territoriet.

Ulovlige palestinske bygninger er en reell trussel mot Israel

Nylig publiserte organisasjonen Regavim en rapport som påpeker at ulovlig palestinsk konstruksjon ser ut til å spesifikt overta sikkerhetsbuffersonen i Judea og Samaria, d.v.s. sømlinjen ved siden av sikkerhetsbarrieren som Israel har bygget for å beskytte sine innbyggere mot terror.

Regavim har avdekket tre prøveklynger av ulovlig konstruksjon og identifisert 7.675 ulovlige strukturer i klyngene, alle lokalisert i område C innenfor en radius på én kilometer fra sikkerhetsbarrieren.

I sømlinjens buffersone har Regavim også kartlagt ytterligere 16.866 ulovlige strukturer innenfor en radius på én kilometer fra sikkerhets- og grensesperrer.

Palestinske mordbranner

I tillegg er Israel herjet av ildspåsettelsesterror i Judea og Samaria, utført av palestinske terrorister som bokstavelig talt prøver å brenne israelske bønder og bosettere ut av området.

De siste månedene har israelske brannmenn kjempet mot 1000 branner i området, mange av dem i tilknytning til jødiske byer og militærbaser.

Hver dag brenner palestinere og deres allierte beiteområdene for storfe der innovative israelere har etablert rundt 100 rancher.

Vegetasjonen i Binyamin og Samaria er avgjørende for storfe og sau. Å brenne beitemarkene deres er et krigsverktøy som brukes til å drive israelere bort fra området.

Terroren mot israelere i Judea og Samaria

Ildspåsettelsesterroren mot israelere i Judea og Samaria er ikke forskjellig fra den som terrorister i Hamas-kontrollerte Gaza i årevis har brukt mot israelske byer og samfunn sør i Israel. De eksplosive ballongene fra Gaza har ødelagt flere tusen hektar med naturreservater og jordbruksland.

Ingen bryr seg om palestinsk terror og trusler

Ingen bryr seg om bensinballongterroren fra Gaza eller brannterroren i Judea og Samaria. Ingen bryr seg om de ulovlige palestinske konstruksjonene som utgjør en reell trussel mot Israels sikkerhet. Akkurat som ingen bryr seg om at EU har støttet de ulovlige konstruksjonene økonomisk i årevis.

I lys av de overdrevne rapportene om «bosetternes vold» og grove feil i medias historier om bosetternes «landovertakelse» – har virkeligheten med palestinsk terrorisme og krigføring ingen sjanse til å fange folks oppmerksomhet i Tel Aviv, Washington eller Brussel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart