Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israels forsvarsminister: – IDF har drept eller såret 60% av Hamas’ terrorister i Gaza

Medlemmer av Hamas' militære ving under en parade etter krigen mot Israel i mai 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90)
Siden massakren mot Israel har IDF fokusert på å eliminere Hamas-terrortrusselen og redde gislene fra Gaza. Forsvarsminister Yoav Gallant om de flere tusen terroristene som begikk massakren: – Terroristene har to valg, å ende i fengsel eller i graven.

Under sin nylige orientering til Israels parlament (Knesset) sa Israels forsvarsminister Yoav Gallant at Israel har eliminert de fleste av Hamas’ 24 bataljoner. Gallant la til: – Det israelske forsvaret (IDF) har drept eller såret 60 % av Hamas-terroristene under vår pågående militærkampanje mot den palestinske terrorgruppen i Gaza, skriver The Algemeiner.

– I skrivende stund har IDF eliminert over 14 000 terrorister og sammenbruddet av Hamas’ militære rammeverk bekrefter mine uttalelser. Det hele skjer i henhold til loven og det operative behovet.

Forsvarsminister Gallant understreket også at alle terrorister som deltok i massakren 7. oktober i Sør-Israel vil bli stilt til ansvar: – De kan verken flykte eller gjemme seg – vi vil fange dem og holde dem ansvarlige for deres ugjerninger i Israels rettssystem.

Israel vil aldri komme seg etter den verste massakren mot jøder siden Holocaust, 7. oktober 2023 angrep flere tusen terrorister fra Hamas-kontrollerte Gaza forsvarsløse barn, kvinner, eldre og menn i det sørlige Israel. Omfanget av de bestiale drapene, massevoldtektene, nekrofili, sadisme og kidnappinger til Gaza fortsetter å komme frem i lyset.

Siden massakren har Israel fokusert på å eliminere Hamas-terrortrusselen og redde gislene. Forsvarsminister Gallant sier om de flere tusen terroristene som begikk massakren: – Terroristene har to valg: å havne i fengsel eller i graven.

– Soldatene våre har jobbet utrettelig i ni måneder i den mest rettferdige krigen vi har vært gjennom i hele vår eksistens. IDF-soldater kjempet tappert og stoppet terroristene de første dagene etter massakren. Etter dette rykket krigen mot Hamas inn på deres territorium, og vi har rammet dem hardt, understreket Gallant.

Samtidig understreket Gallant også viktigheten av å opprettholde internasjonal støtte under krigen: – Vi har sørget for at halvparten av gislene har reist hjem. Vi ønsker å redde resten av gislene hjem og er fast bestemt på å nå målet med krigen. For at vi skal nå våre mål med krigen, er det avgjørende at vi opprettholder vår støtte på slagmarken.

I tillegg til å svare på spørsmål fra israelske lovgivere, holdt forsvarsminister Gallant et møte med den amerikanske utsendingen i Midtøsten, Brett McGurk. Om møtet deres uttaler Israels forsvarsdepartement: – Under møtet ble viktigheten av å gripe muligheten som ble skapt for å få en gisselavtale for gislene som fortsatt holdes fanget av Hamas i Gaza fremhevet. Utfordringene med å få på plass en gisselavtale ble også diskutert.

Mens Israel støtter åpningen av Rafah-overgangen mellom Egypt og Gaza, understreket Gallant at Israel under ingen omstendigheter ville tillate Hamas å returnere til området.

Artikkelen er skrevet av Rika for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart