Brev til Amnesty

Hovedstyret i MIFF Norge har rettet skarp kritikk mot Amnesty International etter et forsidebilde som tydelig viser at Amnesty tar part i den arabisk-israelske konflikten.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Bildet skal åpenbart vise en israelsk soldat som skyter på en palestinsk gutt, og komplementeres med tittelen: ”Nødvendig våpenbruk?”

”Intifadaen er ikke guttestreker, det er krig mot Israel. Og virkeligheten er ikke slik at den ene siden kaster stein og skyter med sprettert, mens den andre bruker moderne våpen og skyter med skarpt.”, skriver Johann Bjerke og Gunnar Gravdahl.

Under er brevet gjengitt i sin helhet:

Amnesty International Norsk avdeling
Pb 702 Sentrum
0106 Oslo

Oslo, 19.04.01

 

 

 

Amnesty Nytt, nr. 1, 2001

Deres blad, Amnesty Nytt, nr. 1 i år har en forside som vi reagerer sterkt på. Hele forsiden er et bilde som åpenbart er ment å skulle vise en israelsk soldat som skyter på et barn, en gutt. Ved siden av gutten er satt inn en tekst: Nødvendig våpenbruk?

Hvis man studerer bildet litt nærmere, er det tydelig at soldaten ikke sikter på gutten, men på noen til siden og bak ham.

Når det gjelder den pågående intifadaen, som Israel i mediene får all skyld for, er følgende etter hvert blitt avdekket:

1. Intifadaen var nøye planlagt av palestinerne og skulle settes i verk etter at Arafat sa nei til Baraks generøse tilbud under Camp David konferansen. At han sa nei, kan bare forklares med at hans mål ikke er fred, men å knuse israelerne.

2. Det som er blitt fremstilt som spontane opprør av steinkastende ungdommer, er i virkeligheten godt forberedte episoder, til dels ledet at offiserer i Arafats egen livvakt.

3, Bak de steinkastende ungdommene står palestinske snikskyttere, som skyter med skarpt mot de israelske soldatene. Bildet

på forsiden av Deres blad illustrerer antagelig meget godt det siste poenget, selv om Deres hensikt tydeligvis er en helt annen.

Vi finner det forstemmende og meget kritikkverdig at Amnesty, som
ønsker å fremstå som en nøytral organisasjon i kampen for menneskerettigheter, tar så tydelig parti i den arabisk-israelske konflikten, og til og med illustrerer den på en måte som ikke kan oppfattes som annet enn bevisst villedende.

Intifadaen er ikke guttestreker, det er krig mot Israel. Og virkeligheten er ikke slik at den ene siden kaster stein og skyter med sprettert, mens den andre bruker moderne våpen og skyter med skarpt. Situasjonen er ytterst beklagelig, og menneskerettigheter krenkes av begge parter. Det vet også Amnesty, og hvis dere vil fremstå som seriøse, kan dere ikke illustrere konflikten slik som dere har gjort på forsiden av Amnesty Nytt, nr. 1 i år.

MED ISRAEL FOR FRED

 

Johann Bjerke
leder

Gunnar Gravdahl
nestleder

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart