Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Brev til Amnesty

Hovedstyret i MIFF Norge har rettet skarp kritikk mot Amnesty International etter et forsidebilde som tydelig viser at Amnesty tar part i den arabisk-israelske konflikten.

Bildet skal åpenbart vise en israelsk soldat som skyter på en palestinsk gutt, og komplementeres med tittelen: ”Nødvendig våpenbruk?”

”Intifadaen er ikke guttestreker, det er krig mot Israel. Og virkeligheten er ikke slik at den ene siden kaster stein og skyter med sprettert, mens den andre bruker moderne våpen og skyter med skarpt.”, skriver Johann Bjerke og Gunnar Gravdahl.

Under er brevet gjengitt i sin helhet:

Amnesty International Norsk avdeling
Pb 702 Sentrum
0106 Oslo

Oslo, 19.04.01

 

 

 

Amnesty Nytt, nr. 1, 2001

Deres blad, Amnesty Nytt, nr. 1 i år har en forside som vi reagerer sterkt på. Hele forsiden er et bilde som åpenbart er ment å skulle vise en israelsk soldat som skyter på et barn, en gutt. Ved siden av gutten er satt inn en tekst: Nødvendig våpenbruk?

Hvis man studerer bildet litt nærmere, er det tydelig at soldaten ikke sikter på gutten, men på noen til siden og bak ham.

Når det gjelder den pågående intifadaen, som Israel i mediene får all skyld for, er følgende etter hvert blitt avdekket:

1. Intifadaen var nøye planlagt av palestinerne og skulle settes i verk etter at Arafat sa nei til Baraks generøse tilbud under Camp David konferansen. At han sa nei, kan bare forklares med at hans mål ikke er fred, men å knuse israelerne.

2. Det som er blitt fremstilt som spontane opprør av steinkastende ungdommer, er i virkeligheten godt forberedte episoder, til dels ledet at offiserer i Arafats egen livvakt.

3, Bak de steinkastende ungdommene står palestinske snikskyttere, som skyter med skarpt mot de israelske soldatene. Bildet

på forsiden av Deres blad illustrerer antagelig meget godt det siste poenget, selv om Deres hensikt tydeligvis er en helt annen.

Vi finner det forstemmende og meget kritikkverdig at Amnesty, som
ønsker å fremstå som en nøytral organisasjon i kampen for menneskerettigheter, tar så tydelig parti i den arabisk-israelske konflikten, og til og med illustrerer den på en måte som ikke kan oppfattes som annet enn bevisst villedende.

Intifadaen er ikke guttestreker, det er krig mot Israel. Og virkeligheten er ikke slik at den ene siden kaster stein og skyter med sprettert, mens den andre bruker moderne våpen og skyter med skarpt. Situasjonen er ytterst beklagelig, og menneskerettigheter krenkes av begge parter. Det vet også Amnesty, og hvis dere vil fremstå som seriøse, kan dere ikke illustrere konflikten slik som dere har gjort på forsiden av Amnesty Nytt, nr. 1 i år.

MED ISRAEL FOR FRED

 

Johann Bjerke
leder

Gunnar Gravdahl
nestleder


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart