Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Støtte for Oslo-prosessen

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I begynnelsen av juni ble en meningsmåling offentliggjort. Den forbauset mange i Israel. Den viste at selv etter 8 måneder med intifada, støtter et stort flertall av israelerne (58 %) Oslo-prosessen. 85 % støttet fredsavtalen med Egypt. Og 74 % mente fremdeles at det var riktig å trekke seg tilbake fra Libanon (selv om mange mener at dette var det som oppmuntret palestinerne til sin intifada). – Feilmarginen er 3 %.
74 % støtter tanken om å skille palestinere og jøder. Med bare 62 % tror at dette er mulig i praksis. – Det er også sterk støtte for å atskille jøder og arabere i Jerusalem. 51 % er villig til å oppgi kontrollen over arabiske bydeler i Jerusalem som en del av en varig avtale.
Men dette er innrømmelser man er villig til å gjøre i prinsippet. Det er liten vilje til innrømmelser så lenge volden varer. Og hele 85 % trodde at volden ville bli ytterligere opptrappet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart