Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Lov mot oppfordring til vold

Israel er i ferd med å få en lov som gjør det mulig å straffe folk som oppfordrer til vold. Den som oppfordrer til vold eller roser, viser støtte for eller solidaritet med voldsbruk, skal kunne få fengsel i inntil 5 år. Betingelsen er at det er "en rimelig mulighet" for at bemerkningene vil føre til voldsbruk.
Arabiske medlemmer av Knesset oppfordrer til vold mot Israel.

Loven rammer ikke oppfordring til vold mot terrorister og nazister. Flere, både på høyre- og venstresiden, er imot denne begrensningen, og håper å få den fjernet når loven blir endelig vedtatt. Innbyggerne skal ikke kunne ta loven i egne hender mot noen personer eller grupper.

Israel har hatt en slik lov tidligere også. Men Høyesterett har tolket den slik at den bare rammer dem som er medlemmer av terror-organisasjoner.

Behovet for en slik lov er blitt ekstra påtrengende i den senere tid, da arabiske medlemmer av Knesset reiser til steder som Ramallah og Damaskus og kommer med uttalelser som mange vil si er oppfordring til vold (og til dels krig) mot Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart