Søk

Mer engelsk på TV

I mange år har Israel forsømt seg når det gjelder nyheter og annet stoff på engelsk på TV. Når noen har sagt at det burde være mer stoff for turister og andre på engelsk, var svaret at det er så mange språk. Da burde man jo også ha på russisk, tysk osv. Resultatet av dette er blitt sendt bare 15 minutter på engelsk pr. dag på israelsk TV - og at mange ser på jordansk TV i stedet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Ra'anan Cohen vil ha flere engelske nyhetssendinger på den israelske statskanalen.

Nylig ble ansvaret for IBA (Israel Broadcasting Authority, Israels utgave av NRK) overført til en ny minister, Ra’anan Cohen (som ikke har noe eget departement). Han vil forandre tingenes tilstand radikalt.
I første omgang, dvs. i løpet av året, skal sendetiden på engelsk økes til to timer pr. dag. Men på lengre sikt er planene større:

En kanal skal sende nyhets- og aktualitets-stoff på engelsk og arabisk. Den skal bruke satellitt til å sende i Midtøsten og Europa. Den skal etter en tid sende hele døgnet. Det skal også være en kanal som skal sende på russisk, amharisk (morsmålet til jødene fra Etiopia) og andre språk. Man håper bl. a. å kunne ta opp konkurransen med Al-Jazeera, en TV-stasjon med base i Qatar.

I tillegg skal det produseres dokumentar-programmer på engelsk for salg til stasjoner som vil sende dem til «jøder og kristne som er interessert i Israel».

Statsminister Sharon har uttrykt støtte til tankene.
Men de som eventuelt skal stå for dette i IBA uttrykker skepsis. Riktignok er de for det i prinsippet. Men det vil kreve en radikal økning i budsjettene, og de tviler på at Cohen får regjeringen med seg på det. Det finnes ikke infrastruktur, det må bygges ut.

En talsmann for IBA uttalte også frykt for at Cohen ønsker å gjøre de israelske programmene til «israelsk propaganda» i stedet for seriøs nyhetsproduksjon som kan konkurrere med CNN, BBC og Sky News.
Cohen svarte at det er nok penger på IBAs budsjett allerede, det er bare spørsmål om prioritering.

Det gjenstår å se hva som vil skje i praksis.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart