Mer engelsk på TV

I mange år har Israel forsømt seg når det gjelder nyheter og annet stoff på engelsk på TV. Når noen har sagt at det burde være mer stoff for turister og andre på engelsk, var svaret at det er så mange språk. Da burde man jo også ha på russisk, tysk osv. Resultatet av dette er blitt sendt bare 15 minutter på engelsk pr. dag på israelsk TV - og at mange ser på jordansk TV i stedet.
Ra'anan Cohen vil ha flere engelske nyhetssendinger på den israelske statskanalen.

Nylig ble ansvaret for IBA (Israel Broadcasting Authority, Israels utgave av NRK) overført til en ny minister, Ra’anan Cohen (som ikke har noe eget departement). Han vil forandre tingenes tilstand radikalt.
I første omgang, dvs. i løpet av året, skal sendetiden på engelsk økes til to timer pr. dag. Men på lengre sikt er planene større:

En kanal skal sende nyhets- og aktualitets-stoff på engelsk og arabisk. Den skal bruke satellitt til å sende i Midtøsten og Europa. Den skal etter en tid sende hele døgnet. Det skal også være en kanal som skal sende på russisk, amharisk (morsmålet til jødene fra Etiopia) og andre språk. Man håper bl. a. å kunne ta opp konkurransen med Al-Jazeera, en TV-stasjon med base i Qatar.

I tillegg skal det produseres dokumentar-programmer på engelsk for salg til stasjoner som vil sende dem til «jøder og kristne som er interessert i Israel».

Statsminister Sharon har uttrykt støtte til tankene.
Men de som eventuelt skal stå for dette i IBA uttrykker skepsis. Riktignok er de for det i prinsippet. Men det vil kreve en radikal økning i budsjettene, og de tviler på at Cohen får regjeringen med seg på det. Det finnes ikke infrastruktur, det må bygges ut.

En talsmann for IBA uttalte også frykt for at Cohen ønsker å gjøre de israelske programmene til «israelsk propaganda» i stedet for seriøs nyhetsproduksjon som kan konkurrere med CNN, BBC og Sky News.
Cohen svarte at det er nok penger på IBAs budsjett allerede, det er bare spørsmål om prioritering.

Det gjenstår å se hva som vil skje i praksis.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart