Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorledere likvidert

31.7 angrep Israel hovedkvarteret til Hamas i Nablus med raketter avfyrt fra helikoptre. 8 personer ble drept, blant dem 2 barn som tilfeldigvis passerte da rakettene slo inn. For dette er Israel blitt sterkt fordømt, til og med av USA.

Hvorfor gjorde Israel dette? Blant de terroristene Israel drepte 31.7, var Jamal Mansour. Han var leder for Hamas i Samaria (på Vestbredden) og ledet det hovedkvarteret israelerne ødela (der hvor også to barn ble drept). Han var kjent for å ha ekstreme synspunkter, selv innenfor Hamas, som ellers består av muslimske fundamentalister. Han oppmuntret stadig til økt vold mot Israel, og gikk sterkt inn for selvmordsangrep.

Han ble advart en rekke ganger om å slutte med terror-virksomheten, og han ble også fengslet en rekke ganger av de palestinske myndighetene. Men han overså alle advarslene og fortsatte for fullt. – I et intervju med BBC radio 9.1.01 sa Mansour at Hamas ikke så noe galt i drepe sivile israelere der det var mulig.

Jamal Salim har vært aktiv i terror siden 70-tallet. Israel har mange ganger forlangt at han skulle bli arrestert. Men Arafats folk var redd ham og forsøkte å unngå å provosere ham. På et Hamas-møte 24.4 sa han: «Dere israelere, deres tur vil komme til å gråte over deres døde. Vi har forberedt 100 angrep.»

Også Fahim Ibrahim Mustafa Dawabsheh var blant dem som Israel forlangte arrestert, men som fikk være på frifot.

Det Hamas-hovedkvarteret i Nablus som Israel ødela, og hvor disse arbeidet, stod blant annet bak følgende:

1.6 Selvmordsbomben ved delfinariet i Tel Aviv hvor 23 unge israelere ble drept og 84 såret.

18.5 Selvmordsbomben ved inngangen til Sharon kjøpesenter i Netanya, hvor 5 sivile ble drept og 74 såret.

22.4 Selvmordsbombe nær en buss i Kfar Saba. En sivil ble drept, 47 såret.

28.3 Selvmordsbombe på parkeringsplassen ved Neveh Yamin bensinstasjon. To drept og 4 såret.

27.3 Selvmordsbombe nær en buss i krysset ved French Hill. 12 sårede.

4.3 Selvmordsbombe i Rehov Herzl i Netanya.

1.3 Selvmordsbombe ved Mi Ami-krysset. En drept, 12 såret.

1.1 Selvmordsbombe (i bil) i Netanya, 36 såret.

22.12 Selvmordsbombe ved Mehola-krysset, 3 soldater såret.

22.11 Bilbombe i Hadere, 2 drept og 61 såret.

Terror-lederne ble drept for å stanse deres aktivitet. Det har forhåpentligvis spart mange menneskeliv. Det er meget trist at to barn ble drept samtidig. Men når hovedkvarterene legges midt inne i bebyggelsen, kan man dessverre ikke unngå at også uskyldige noen ganger blir rammet. Slik er det i enhver krig.

Vi vil understreke at dersom det palestinske styret hadde oppfylt sine forpliktelser etter avtalene til å arrestere den slags folk, ville ikke Israel ha behøvd å drepe dem. Men slike mennesker kan ikke gå løse. Det håper vi at alle ved nærmere ettertanke forstår.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart