«Ikke reis til arabiske land»

Statsministerens rådgiver i antiterror, brigadegeneral Yehiya Sasson, sa i august at han frarår israelere å reise til Jordan og andre arabiske land. Bakgrunnen er at en israelsk forretningsmann ble myrdet i Amman, og to grupper har erklært at de stod bak.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mens det tidligere var mange israelske turister i Jordan, er det nå ”meget, meget få” som krysser grensen. Det er ennå ikke forbudt for israelere å reise til Jordan, men grensevaktene advarer dem mot farene.

Det er også farlig å besøke Egypt (inkludert Sinai), Marokko, Tunisia og Indonesia. (De fleste andre arabiske land slipper ikke inn israelere uansett.) Dersom noen synes at de absolutt må reise dit (f. eks. pga. økonomiske forbindelser), bør de opptre så uforutsigbart som mulig, bytte hoteller m.m.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart