Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jødene i Frankrike

På 1950-tallet var det ca. 300.000 jøder i Frankrike. Men på 60-tallet kom mange jøder til Frankrike fra arabiske land, stort sett tidligere franske kolonier i Nord-Afrika. Nå er det 600-700.000 jøder i Frankrike. Mange av jødene fra Nord-Afrika kom som rene flyktninger, med få eller ingen eiendeler. Mange hadde måttet betale det de eide for å få lov til å dra.
Sjefsinstruktøren på det israelske luftforsvarets første pilotkurs fikk sin flygerutdanning i Frankrike. Bildet er av Imanuel Tzur i 1938. Foto: Kluger Zoltan

I det jødiske samfunnet i Frankrike er det nå en økende politisk bevissthet. Blant annet samlet 7.000 jøder seg i Paris da den syriske presidenten Bashar Assad besøkte Paris i vår og protesterte mot antisemittiske uttalelser av Assad.

Representanter for det jødiske samfunnet i Frankrike har nå kontakter helt til topps i det franske samfunnet, og de føler at deres standpunkter blir tatt hensyn til, i hvert fall til en viss grad.
I 1995 møtte president Chirac opp hos det jødiske samfunnet og erkjente, for første gang, at også Frankrike var medskyldig i Holocaust, at også mange franskmenn hadde bidradd til at så mange franske jøder ble drept.

Men fremdeles gjenstår det mye før de jødiske samfunnene i Frankrike er like godt organisert som jødene i USA. Det gjenstår også mye når det gjelder kontakt med media. Men mange synes at tingene utvikler seg positivt. Jødene er ikke lenger redde, slik de var på begynnelsen av 1980-tallet da de ventet i tre dager før de fordømte et voldelig angrep på en synagoge i Paris – de var redde for at det ville føre til kritikk.

Men ennå kan mye oppnås ved bedre organisering.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart