Jødene i Frankrike

På 1950-tallet var det ca. 300.000 jøder i Frankrike. Men på 60-tallet kom mange jøder til Frankrike fra arabiske land, stort sett tidligere franske kolonier i Nord-Afrika. Nå er det 600-700.000 jøder i Frankrike. Mange av jødene fra Nord-Afrika kom som rene flyktninger, med få eller ingen eiendeler. Mange hadde måttet betale det de eide for å få lov til å dra.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig
Sjefsinstruktøren på det israelske luftforsvarets første pilotkurs fikk sin flygerutdanning i Frankrike. Bildet er av Imanuel Tzur i 1938. Foto: Kluger Zoltan

I det jødiske samfunnet i Frankrike er det nå en økende politisk bevissthet. Blant annet samlet 7.000 jøder seg i Paris da den syriske presidenten Bashar Assad besøkte Paris i vår og protesterte mot antisemittiske uttalelser av Assad.

Representanter for det jødiske samfunnet i Frankrike har nå kontakter helt til topps i det franske samfunnet, og de føler at deres standpunkter blir tatt hensyn til, i hvert fall til en viss grad.
I 1995 møtte president Chirac opp hos det jødiske samfunnet og erkjente, for første gang, at også Frankrike var medskyldig i Holocaust, at også mange franskmenn hadde bidradd til at så mange franske jøder ble drept.

Men fremdeles gjenstår det mye før de jødiske samfunnene i Frankrike er like godt organisert som jødene i USA. Det gjenstår også mye når det gjelder kontakt med media. Men mange synes at tingene utvikler seg positivt. Jødene er ikke lenger redde, slik de var på begynnelsen av 1980-tallet da de ventet i tre dager før de fordømte et voldelig angrep på en synagoge i Paris – de var redde for at det ville føre til kritikk.

Men ennå kan mye oppnås ved bedre organisering.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart