Søk

Skuddsikre biler

Det har vært noen store selvmordsaksjoner i selve Israel (innenfor grensene fra før 1967), og en rekke forsøk til som har vært mer eller mindre "mislykket". Men det store flertallet av skyte-episoder har vært i "de okkuperte områdene", dvs. i Judea og Samaria (Vestbredden) og Gaza. Når disse episodene er rettet mot sivile, har de fleste dreid seg om jødiske sivile som kjørte på veiene.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det har gjort det mer og mer aktuelt for folk som reiser i disse områdene å gjøre sine biler mest mulig skuddsikre. Det israelske finansdepartementet har nå fritatt utstyr og arbeid til dette fra mva (moms), som er på 17 %.

Mange jøder føler det som en balansegang. De ønsker ikke å gjøre hjemmene sine for skuddsikre – de er bl. a. redde for at det skal føre til at hæren trapper ned sin beskyttelse. Noen anvender den samme logikken om bilene, men mange sikrer seg i bilene. – De fleste innbyggerne i Hebron, f. eks., nekter å foreta noen sikkerhetsforanstaltninger av dette slaget. De vil «leve normalt».

Man kan kjøpe bil-glass som tåler å bli truffet av vanlig gevær-ammunisjon. Ved et treff blir bare et lite område av vinduet ugjennomsiktig, og sjåføren kan kjøre videre.

På siden kan man feste skuddsikkert glass på innsiden av dørene og forsterke dem. Det betyr at man ikke kan åpne vinduet mens man kjører, så det passer best for biler med aircondition. Bilen blir også tyngre, omtrent som et par ekstra passasjerer.

En delvis pansring som beskytter hodet og de mest utsatte delene av kroppen ellers mot skudd, koster 70-90.000 kroner. Skuddsikker vest kan også hjelpe, den koster 4-9.000 kroner. Mange busser, lastebiler og varebiler blir pansret fullstendig, slik at de skal tåle vanlig geværammunisjon samme hvor den treffer.

Regjeringen betaler for nødvendig reparasjon etter at man er truffet av skudd.

Noen bosetninger har kjøpt vester sammen, de går på utlån til dem som skal ut og kjøre. Skoleturer og annet som angår barna, går mest mulig i skuddsikre busser.

Det blir organisert at biler kjører sammen i små konvoier, minst tre biler i hvert. Dersom noen i bilene er bevæpnet, kan de svare dersom de blir angrepet. Det er sjelden slike konvoier blir angrepet.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart