Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Skuddsikre biler

Det har vært noen store selvmordsaksjoner i selve Israel (innenfor grensene fra før 1967), og en rekke forsøk til som har vært mer eller mindre "mislykket". Men det store flertallet av skyte-episoder har vært i "de okkuperte områdene", dvs. i Judea og Samaria (Vestbredden) og Gaza. Når disse episodene er rettet mot sivile, har de fleste dreid seg om jødiske sivile som kjørte på veiene.

Det har gjort det mer og mer aktuelt for folk som reiser i disse områdene å gjøre sine biler mest mulig skuddsikre. Det israelske finansdepartementet har nå fritatt utstyr og arbeid til dette fra mva (moms), som er på 17 %.

Mange jøder føler det som en balansegang. De ønsker ikke å gjøre hjemmene sine for skuddsikre – de er bl. a. redde for at det skal føre til at hæren trapper ned sin beskyttelse. Noen anvender den samme logikken om bilene, men mange sikrer seg i bilene. – De fleste innbyggerne i Hebron, f. eks., nekter å foreta noen sikkerhetsforanstaltninger av dette slaget. De vil «leve normalt».

Man kan kjøpe bil-glass som tåler å bli truffet av vanlig gevær-ammunisjon. Ved et treff blir bare et lite område av vinduet ugjennomsiktig, og sjåføren kan kjøre videre.

På siden kan man feste skuddsikkert glass på innsiden av dørene og forsterke dem. Det betyr at man ikke kan åpne vinduet mens man kjører, så det passer best for biler med aircondition. Bilen blir også tyngre, omtrent som et par ekstra passasjerer.

En delvis pansring som beskytter hodet og de mest utsatte delene av kroppen ellers mot skudd, koster 70-90.000 kroner. Skuddsikker vest kan også hjelpe, den koster 4-9.000 kroner. Mange busser, lastebiler og varebiler blir pansret fullstendig, slik at de skal tåle vanlig geværammunisjon samme hvor den treffer.

Regjeringen betaler for nødvendig reparasjon etter at man er truffet av skudd.

Noen bosetninger har kjøpt vester sammen, de går på utlån til dem som skal ut og kjøre. Skoleturer og annet som angår barna, går mest mulig i skuddsikre busser.

Det blir organisert at biler kjører sammen i små konvoier, minst tre biler i hvert. Dersom noen i bilene er bevæpnet, kan de svare dersom de blir angrepet. Det er sjelden slike konvoier blir angrepet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart