Beseire terror

Det følgende er noen punkter, fritt gjengitt, fra en artikkel av tidligere statsminister Binyamin Netanyahu (Jerusalem Post, 14.09.01). - Etter katastrofen i World Trade Center ble Netanyahu innkalt til høring i Kongressen i USA, hvor han også har lagt fram sine synpunkter på å bekjempe terror.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I 1995 skrev Netanyahu boken Fighting Terrorism (Å bekjempe terrorisme). Der skrev han bl. a. at ekstreme islamske organisasjoner ikke trenger fly eller langdistanse-raketter for å levere atombomber. Terroristene selv er «raketten». I verste fall kan vi plutselig finne en atombombe i kjelleren på World Trade Center. – Hvis ikke USA og Vesten opptrer fast og bestemt, vil terrorismen øke dramatisk.

Det som skjedde nå i september, var at 300 tonn jet-drivstoff ødela World Trade Center. Det betyr at det som skjedde, ikke var det verste alternativet. I framtida kan terror-stater som Irak og Iran bruke atomvåpen, som kan ødelegge hele byer og holde hele stater som gisler. Verden står på randen av en avgrunn, og de fleste politikerne har ikke sett ned i dypet av den.

Fundamentalistisk islam har den samme typen hat som nazismen hadde. Som nazismen var den opprinnelig bare rettet mot jødene og andre lokale minoriteter. Men etter hvert er det klart at det lidenskapelige hatet retter seg mot hele vår sivilisasjon. Og nå som da nøler demokratiene med å ta hensyn til de fryktelige følgene det kan få for vår sivilisasjon at det finnes en ideologi som har et sterkt ønske om verdensherredømme og som ikke har noen betenkeligheter med å ødelegge mange liv i prosessen. Vi kan få oppleve ting som vil stille det som skjedde nå helt i skyggen.

Nå er det på tide å handle, det er allerede i 12. time. USA må lede en allianse av frie nasjoner som vil utrydde terrorisme og fjerne alle steder hvor de kan drive sitt farlige arbeid i fred. Vi må erklære terrorisme for en forbrytelse mot menneskeheten og terroristene som menneskehetens fiender. Vi må ødelegge terrror-organisasjonene, straffe og fjerne regimer som støtter dem eller lar dem arbeide i fred. Og vi må ta fra dem deres dødsvåpen.

For selvmordsbomberne er bare toppen av isfjellet. De kunne ikke gjøre det de gjør uten en bred infrastruktur av regjeringer, organisasjoner og ideologiske bevegelser som støtter terror, direkte og indirekte. Skillelinjen er klar: De som støtter barbarisk terror danser i Gaza, Ramallah, Beirut og Bagdad. De som støtter frihet og demokrati sørger i New York, London, Paris og Tel Aviv.

Vi kan ikke overvinne terror uten å rykke den fullstendig opp med rot. USA må lede den internasjonale kampen mot terrorisme, men Israel må også gjøre sitt. Israel har tillatt at et regime som støtter terror mer enn de fleste, Arafat og PLO, har fått utvikle seg like i nærheten. Og dette regimet blir sterkere og sterkere. Som resten av terrorens verdensrike må dette området bli avvæpnet og demilitarisert, før det er for seint.

Denne ukens tragedier kan enten være et forvarsel om langt verre katastrofer eller et vendepunkt hvor frie samfunn mobiliserer sine ressurser, sin oppfinnsomhet og sin vilje til å gjøre slutt på dette ondet. Å utrydde terror er ikke ett av flere valg vi har. Det er helt nødvendig for at våre demokratiske samfunn og vår frihet skal overleve.

Den frie verden må enten beseire terroren, eller så vil terroren beseire oss.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart