Etterlot 300 milliarder

Jødene som forlot arabiske land inntil 1952, etterlot eiendeler for nærmere 300 milliarder kroner, ifølge tidligere sikkerhetsminister Moshe Shahal. Det er naturligvis mange måter å beregne dette beløpet på, og noen jøder mener at beløpet (justert for prisstigning, en viss rente m.m.) er langt høyere.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I 1948 bodde ca. 850.000 jøder i arabiske land. Nå er det antakelig færre enn 10.000 igjen. Over 600.000 av disse jødene flyktet til Israel. De fleste andre flyktet til Frankrike og andre vestlige land.
I tillegg til disse 850.000 (som er flere de araberne som flyktet fra Israel i 1948) kommer at titusener av jøder dro fra Jemen og andre arabiske land før 1948.

Og i disse dager, da en nokså samlet muslimsk verden anklager Israel for det meste, er det også verd å ha med at over 100.000 jøder til har flyktet fra Iran og andre muslimske områder i Asia. Og et betydelig antall jøder har reist fra de muslimske områdene av det tidligere Sovjetunionen.

Kan ikke reise tilbake
De arabiske landene behandler sine minoriteter slik at disse jødene overhodet ikke kan tenke seg å reise tilbake til nye århundrer med undertrykkelse og forfølgelse.

Det at det muslimske området har frosset ut og fordrevet sine jøder, er et grunnleggende og ofte oversett faktum i Midtøsten-debatten. På denne bakgrunnen er det opprørende når de samme muslimske landene erklærer at jødene ikke har noe i Israel å gjøre, og at staten Israel ikke har noen rett til å eksistere. Først jager de sine jøder, deretter vil de nekte dem et ørlite område til å være i stedet. Israel er 0,178 % av det arabiske området – mens jødene tradisjonelt utgjorde 1-2 % av befolkningen der.

Det viser at den holdningen ledende muslimer har til jøder, ligger uhyggelig nær den tanken at jøder ikke har noe her i denne verden å gjøre.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart