Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Færre muslimer i USA enn meldt

Det har vært vanlig å si at det er 6-7 millioner muslimer i USA. Men ifølge en studie utført av American Jewish Committee er dette tallet ganske sterkt overdrevet. Det foreligger riktignok ingen sikre tall, for amerikanske myndigheter har lovforbud mot å spørre folk om religion.

Et spørsmål er hvem man skal regne som muslim. En rekke afro-amerikanere har konvertert til noe de mener er Islam, men ikke alt dette er godkjent som ekte av andre muslimer. Tallet på slike konvertitter varierer fra 10.000 til 4,5 millioner!

Gruppen bak rapporten mener at det mest sannsynlige tallet er 1.876.000. Men selv om man runder alle tall av oppover, er det vanskelig å se at det er grunnlag for et tall som er høyere enn 2.814.000.

I oktober kom en undersøkelse fra The American Religious Identification Survey 2001, og utført av The Graduate Center of the City University of New York. 50.000 mennesker ble spurt. Denne undersøkelsen viste også 1,8 millioner.

Rapporten fra den jødiske komiteen har tatt utgangspunkt i tall fra media, ser på tidligere demografiske undersøkelser, vurderer ulike forsøk på å måle befolkningen og tar hensyn til innvandrings-statistikker og tall fra folketellingene.

Etter at rapporten ble offentliggjort, har muslimske ledere i USA beskyldt den jødiske gruppen for å tone antallet muslimer ned for å svekke deres innflytelse, mens jødene på sin side beskylder muslimene for overdrevne tall for at de kan øke sin innflytelse.

Det har også tidligere vært meldt om overdrevne tall på muslimer. I april 2000 skrev redaktøren for religiøst stoff i Los Angeles Times, Teresa Watanabe, at muslimske grupper hadde økt sine anslag usannsynlig sterkt, bl. a. fra 520.000 i 1996 til 3,2 millioner i 1998.

Denne artikkelen bygger på to artikler i Jerusalem Post, av Melissa Radler og Daniel Pipes. For egen regning vil vi legge til at for noen år siden viste en annen undersøkelse at det er mange amerikanere med arabisk bakgrunn. Men en uforholdsmessig stor del av dem er ikke muslimer, men kristne. Det gjenspeiler det presset kristne generelt er utsatt for i de arabiske landene, mange foretrekker å flykte. Det pågår faktisk hele tiden en stille, men ganske storstilt, flukt av kristne fra arabiske land, også fra Arafats rike.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart