Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Massedrapsvåpen til Saddam

Den 3. februar 1991 holdt Israels forsvarsminister, Moshe Arens, en tale. Det var under Golfkrigen, med Saddam Husseins Irak på den ene siden og en stor allianse med USA i spissen på den andre.

Deler av talen ble gjengitt i Israels radios sending på engelsk. Arens sa at det er trukket mange paralleller mellom Hitler og Saddam Hussein. Men det er en stor forskjell: Verden bøyde seg riktignok for Hitler i altfor stor grad, men den gav ikke Hitler våpen. Men verden, også vestlige land, rustet opp Saddam Hussein.

Hadde det stått til Frankrike, hadde Saddam Hussein forlengst hatt atomvåpen – det var Israel som forhindret dette ved å bombe [det franske] atomanlegget i 1981, til allmenn fordømmelse fra resten av verden. [Norske politikere og medier var også sterke og entydige i sin fordømmelse.]

Tyske, franske og italienske firmaer har hjulpet Hussein med å skaffe seg store mengder giftgass, mens myndighetene har lukket øynene solid igjen. Tyske firmaer har hjulpet Irak med å bygge om sine raketter slik at de kan nå Israel.

Saken er, sa Moshe Arens: Vestlige land har ikke hatt noen betenkeligheter med å gi Saddam Hussein massedrapsvåpen så lenge de trodde at han skulle bruke dem mot Israel.

Så langt et referat fra en tale i 1991 av Moshe Arens, et av de store navn i israelsk politikk. Vesten reagerte først da Saddam Hussein krysset vestlige interesser ved å okkupere Kuwait. Da ble det viktig, i hvert fall litt, å hindre at han fikk masseødeleggelsesvåpen. Men Vesten ville trolig gjøre like lite for å hindre Saddam Hussein i å utslette Israel som den gjorde for å hindre Hitler i å drepe 6 millioner jøder.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart