Dagens situasjon

Dersom vi ser hva som er skjedd i den senere tid, ser vi at utviklingen begynner å gå Israels vei. De operasjonene som den israelske hæren og sikkerhetstjenesten har gjennomført, har krevd mange ofre blant terroristene. Mange av dem er nå på flukt [med stadig skifte av oppholdssted m.m., inne i det palestinske området]. Det vil ennå kunne bli palestinske terror-aksjoner som krever uskyldige liv. Men presset på terroristene fra Israels side holder seg.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Den økonomiske situasjonen har forverret seg enda mer. Pålitelige kilder forteller at for første gang siden intifadaen brøt ut i september 2000, er det nå en intens debatt blant terroristene rundt Arafat om at de har tatt feil. [De hadde ventet at moralen i Israel skulle bryte sammen av volden. I stedet er den blitt kraftig styrket. Se artikkelenMer patriotiske.]

På den internasjonale scenen er det også lyspunkter. Opprømte, venstre-orienterte kommentatorer [også i Norge] har meldt om kraftig kritikk fra USA mot Israel. Men når det kommer til stykket, er det ikke så vesentlig. [Det er mest noe amerikanerne må si av hensyn til sine arabiske venner. De legger ikke så mye i det i praksis.] President Bush har ennå ikke villet møte Arafat. Og nå har det amerikanske utenriksdepartementet satt Hizbollah, Hamas og Islamsk Jihad på listen over terror-organisasjoner.

De som forklarer Israels sak, når fram i større grad enn før, også i europeiske land som Frankrike.

Det Israel trenger nå, er å være fast og bestemt. «Fredsplaner» har det vært mer enn nok av. Slik de har fungert, har de helst oppmuntret palestinerne til mer vold.

Israel må gi smertefulle innrømmelser, enten ved en løsning vi selv fastsetter ensidig eller (hvis det er mulig) i en avtale. Men først må vi vinne den krigen palestinerne startet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart