USAs støtte skyldes de kristne

Denne artikkelen er et referat av en artikkel av Jonathan Rosenblum 15.11.01. Han er en ultra-ortodoks (haredi) jøde i Israel. Han har en fast, ukentlig spalte i Jerusalem Post. Som andre haredim har han vært skeptisk til de kristne og til kristendommen. I tillegg til at denne artikkelen gir opplysninger som burde interessere mange (ikke minst oss kristne Israel-venner i Norge), er det derfor ikke minst interessant at det er Rosenblum som skriver dette.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Det er alminnelig antatt at når USA støtter Israel i så stor grad, skyldes det sterk støtte for Israel blant de amerikanske jødene. Men dette er langt fra hele sannheten.

De fleste jødene i USA bryr seg ikke noe særlig om Israel. De bryr seg ikke så mye om at de selv er jøder heller. Og selv blant dem som deltar aktivt i jødisk liv, er kjærligheten til Israel vaklende. Det kommer få amerikanske jøder til Israel nå. Bare 135 utlendinger studerer på Det hebraiske universitetet nå, det var over 500 for to år siden.
Amerikanske jøder vet også nokså lite om det som er skjedd i Israel siden intifadaen startet i september 2000. Unntaket er blant de ortodokse jødene i USA. Der er følelsene for Israel sterke og støtten ganske omfattende.

Jødiske stemmer teller lite
I New York utgjør jødene en så stor del av stemmene at de som skal bli valgt som senatorer der, må være tydelig pro-israelske.
Men når vi ser på Israels nære venner i Kongressen generelt, kommer mange av dem fra stater hvor det er få jøder: Senator Sam Brownback fra Kansas, senator Tim Hutchinson fra Arkansas, justisminister John Ashcroft og en rekke andre.

Disse politkerne er heller ikke nære venner av de jødiske lederne i USA. Snarere tvert imot: De jødiske lederne er «liberale», mens disse politikerne er meget konservative. I alt fra abortsyn til sosialpolitikk har de ulike syn.

Kristentroen
De støtter derfor ikke Israel på grunn av synspunktene til jøder flest i USA, snarere til tross for dem. Deres synspunkter er formet ut fra deres egen samvittighet, og de gjenspeiler synspunktene blant stort sett kristne velgere. De kristne åpner sin Bibel og leser at Israel er det lovede land. Og det var jødene det ble lovet til.

Fromme kristne utgjør grunnfjellet i USAs støtte til Israel. Slike kristne teller tiervis av millioner. I motsetning til amerikanske jøder blir de ikke brydd når Israel blir kritisert i visse venstreorienterte kretser. Og de avlyser ikke turer til Israel fordi det har vært et terrorangrep.

Ortodokse jøder og kristne
Ortodokse jøder finner det lett å ha kontakt med slike kristne venner. Disse kristne blir ikke brydd av å samtale om Gud og Bibelen (slik mange sekulære jøder blir). De snakker slik selv.

Bibeltroende kristne synes det er interessant å treffe jøder som holder Bibelens spiseregler og sabbaten og som er bundet av Bibelens lover på det seksuelle området.

Israels kristne venner blir fascinert når de treffer jøder som fortsatt regner Tempelfjellet som stedet hvor Gud var spesielt til stede.
Rosenblum mener at et godt forhold mellom ortodokse jøder og bibeltroende kristne er en viktig forutsetning for at den sterke støtten fra de kristne skal beholdes, og går sterkt inn for det.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart