Blodige tiltak?

Etter de store selvmords-angrepene i Jerusalem og Haifa i begynnelsen av desember, gikk Israel til en "militær offensiv". Det har fått journalister til å ta fram uttrykk som "militære angrep på en forsvarsløs palestinsk befolkning".

Når dette blir skrevet, torsdag 6. desember, er svært få palestinere drept i Israels aksjoner. Det er ingen tilfeldighet. Israel har nemlig advart på forhånd om hvilke mål som skulle angripes, så folk har hatt anledning til å komme seg bort. Det siste døgnet har Israel innstillet sine aksjoner i påvente av seriøs opptreden av Arafat.

Det vi er vitne til, er en del av det samme komplekset som er skildret i artikkelen Det er fritt å drepe jøder: Norske journalister og politikere anser det som så normalt og uskyldig at et stort antall sivile jøder drepes av selvmordsbombere at de finner det urimelig at Israel går til noe mottiltak. Selvmordsangrep skal ikke medføre noen følger for dem som sender dem og støtter dem. Å drepe sivile jøder anses visst som en fredelig syssel.

Når Israel derfor har ødelagt helikoptre og bygninger, uten at mennesker ble drept eller skadet, er det selvsagt ingen form for ros til israelerne fordi de forsøker å unngå å ramme sivile. Neida. Det er tåredryppende reportasjer om at det vekker frykt blant palestinerne at israelske fly flyr lavt og markerer (på forhånd) hvilke mål de skal bombe. Etter at folk har fått god tid til å komme seg bort, bombes altså bygninger som er tomme for mennesker. Men dette mener altså mange er altfor mye som svar på serier av selvmordsbomber!

Israel opptrer langt mer humant enn USA gjør i Afghanistan, f. eks., og har gjort i alle tidligere kriger.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart