NB! Mindre enn 100 ledige billetter til Gamle Logen onsdag

Det vil sannsynligvis IKKE bli anledning til å kjøpe billetter ved inngangen.

Bestill din billett på forhånd nå!

Vekk med flyktningeleirene!

I 1994 kom det en melding om at PLO var villig til å gjøre noe positivt med de heslige flyktningeleirene i Gaza og på Vestbredden. Denne artikkelen ble skrevet like etter som en reaksjon på denne meldingen. Dessverre viste det seg at det ikke stemte: Arafat tviholder på flyktningeleirene fremdeles. Her er vår artikkel fra den gangen, litt oppdatert:

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israels forsøk på å få vekk flyktningeleirene
Få år etter at israelerne overtok kontrollen over Gaza og Vestbredden i 1967, framla de en plan for å flytte hele befolkningen i flyktningeleirene over i boliger av god standard. Israel har ikke råd til å gjennomføre en så stor plan selv. Dessuten synes israelerne det er urimelig at de, som har tatt seg av de jødiske flyktningene (ikke minst fra arabiske land), også skal ha kostnadene med flyktningene som dro andre veien. Planen forutsatte derfor støtte fra resten av verden. Men Israel startet opp på egenhånd. Blant de flyktningene som meldte seg frivillig til å være med på prosjektet, plukket Israel ut ca. ti tusen palestinske familier til den første puljen som skulle få et nytt og bedre liv utenfor flyktningeleiren.

Og hva skjedde? Israel ble fordømt i FN for å ville flytte flyktninger vekk fra leirene. Denne fordømmelsen ble gjentatt nesten hvert år siden. Nesten alle land har stemt for kritikken, også Norge. Kritikken gikk ikke på at de nye husene var for dårlige. Neida, israelerne «forandret situasjonen» for flyktningene! Altså: Flyktningene skulle fortsette å bo i leir. – Og deretter fikk norske politikere og andre seg til å dra til Gaza og kritisere Israel for hvor dårlige forholdene var for de palestinske flyktningene!

Det arabiske synet
Fra arabisk side har det vært åpent erklært at leirene skulle bestå til de arabiske flyktningene fra 1948 kunne «vende tilbake» til Israel. Det måtte naturnødvendig bety at jødene i Israel skulle fratas alt de eier en gang til. De aller fleste jødene er jo kommet til Israel som flyktninger, de fleste fra arabiske land. De skulle igjen bli dhimmier, diskriminert og forfulgt av skiftende arabiske regjeringer, religiøse fanatikere og andre.

Og etter arabisk syn skal jødene naturligvis ikke få noen erstatning for eiendommer de etterlot i arabiske land. Etter israelske beregninger har jødene etterlatt mer enn det palestinerne etterlot i Israel. Det gjelder selvsagt spesielt dersom vi også regner med det jødene (de levende og de døde) har mistet i Europa på 1900-tallet.

Israel har tigget til palestinerne
Det ble framstilt som en sensasjon i 1994 at utenriksminister Shimon Peres reiste rundt og tigget verden om hjelp til palestinerne. Men også i Likud-regjeringenes tid prøvde Israel gang på gang å få verdens hjelp til å sanere de heslige flyktningeleirene og erstatte dem med menneskeverdige boliger. Svaret fra verden har alltid vært nei. «Araberne vil ikke godta det,» fikk Israel høre. PLO vedtok å gå imot alle forsøk på å gi flyktningene nye hjem.

Signal om krig eller fred
Så lenge PLO lar leirene bestå, er det et alvorlig signal om at palestinerne ikke ønsker noen varig, skikkelig fred.

Til sammenlikning: Ett av de tegnene som i sin tid overbeviste israelerne om at egypterne ønsket ekte fred, var at de tok til å bygge opp kanalsonen igjen, selv om israelske soldater stod i nærheten. Og noe av det som har gjort israelerne skeptiske med hensyn til syrerne, er at de ikke har bygd opp Kuneitra og andre områder ved dagens grense mot Israel.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart