Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Vekk med flyktningeleirene!

I 1994 kom det en melding om at PLO var villig til å gjøre noe positivt med de heslige flyktningeleirene i Gaza og på Vestbredden. Denne artikkelen ble skrevet like etter som en reaksjon på denne meldingen. Dessverre viste det seg at det ikke stemte: Arafat tviholder på flyktningeleirene fremdeles. Her er vår artikkel fra den gangen, litt oppdatert:

Israels forsøk på å få vekk flyktningeleirene
Få år etter at israelerne overtok kontrollen over Gaza og Vestbredden i 1967, framla de en plan for å flytte hele befolkningen i flyktningeleirene over i boliger av god standard. Israel har ikke råd til å gjennomføre en så stor plan selv. Dessuten synes israelerne det er urimelig at de, som har tatt seg av de jødiske flyktningene (ikke minst fra arabiske land), også skal ha kostnadene med flyktningene som dro andre veien. Planen forutsatte derfor støtte fra resten av verden. Men Israel startet opp på egenhånd. Blant de flyktningene som meldte seg frivillig til å være med på prosjektet, plukket Israel ut ca. ti tusen palestinske familier til den første puljen som skulle få et nytt og bedre liv utenfor flyktningeleiren.

Og hva skjedde? Israel ble fordømt i FN for å ville flytte flyktninger vekk fra leirene. Denne fordømmelsen ble gjentatt nesten hvert år siden. Nesten alle land har stemt for kritikken, også Norge. Kritikken gikk ikke på at de nye husene var for dårlige. Neida, israelerne «forandret situasjonen» for flyktningene! Altså: Flyktningene skulle fortsette å bo i leir. – Og deretter fikk norske politikere og andre seg til å dra til Gaza og kritisere Israel for hvor dårlige forholdene var for de palestinske flyktningene!

Det arabiske synet
Fra arabisk side har det vært åpent erklært at leirene skulle bestå til de arabiske flyktningene fra 1948 kunne «vende tilbake» til Israel. Det måtte naturnødvendig bety at jødene i Israel skulle fratas alt de eier en gang til. De aller fleste jødene er jo kommet til Israel som flyktninger, de fleste fra arabiske land. De skulle igjen bli dhimmier, diskriminert og forfulgt av skiftende arabiske regjeringer, religiøse fanatikere og andre.

Og etter arabisk syn skal jødene naturligvis ikke få noen erstatning for eiendommer de etterlot i arabiske land. Etter israelske beregninger har jødene etterlatt mer enn det palestinerne etterlot i Israel. Det gjelder selvsagt spesielt dersom vi også regner med det jødene (de levende og de døde) har mistet i Europa på 1900-tallet.

Israel har tigget til palestinerne
Det ble framstilt som en sensasjon i 1994 at utenriksminister Shimon Peres reiste rundt og tigget verden om hjelp til palestinerne. Men også i Likud-regjeringenes tid prøvde Israel gang på gang å få verdens hjelp til å sanere de heslige flyktningeleirene og erstatte dem med menneskeverdige boliger. Svaret fra verden har alltid vært nei. «Araberne vil ikke godta det,» fikk Israel høre. PLO vedtok å gå imot alle forsøk på å gi flyktningene nye hjem.

Signal om krig eller fred
Så lenge PLO lar leirene bestå, er det et alvorlig signal om at palestinerne ikke ønsker noen varig, skikkelig fred.

Til sammenlikning: Ett av de tegnene som i sin tid overbeviste israelerne om at egypterne ønsket ekte fred, var at de tok til å bygge opp kanalsonen igjen, selv om israelske soldater stod i nærheten. Og noe av det som har gjort israelerne skeptiske med hensyn til syrerne, er at de ikke har bygd opp Kuneitra og andre områder ved dagens grense mot Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart