Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Arafat ikke til Betlehem

Israel har fått mye kritikk i Norge og andre steder for at Yasser Arafat ikke fikk forlate Ramallah, hvor han sitter innesperret.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Ifølge Uri Dan, en israelsk journalist som er en særlig god venn av statsminister Ariel Sharon, ringte den tyske utenriksministeren Joschka Fischer til Sharon på julaften og spurte ham om han ikke kunne tenke over en gang til avgjørelsen om å hindre Arafat. Sharon svarte at det var meget enkelt for Arafat å få tillatelse. Han trengte bare å arrestere de to palestinerne som myrdet den israelske turistministeren, Rehavam Ze’evi, i oktober. De oppholder seg like i nærheten av Arafat, i Ramallah. – Resten av samtalen dreide seg om andre emner.

Arafat bryr seg tydeligvis lite om hva som rammer andre palestinere. Nå lar israelerne presset ramme ham selv, på en måte han i lengden føler temmelig sterkt – selv om det egentlig er en meget forsiktig reaksjon på drap. Og, som vi så: De krever ikke mer enn at han arresterer drapsmenn.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart