NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Vold mot ytringsfriheten

Zohair Hamdan er en tøff mann. Han er 48 år gammel og araber. Han er muktar (lokal leder) i bydelen Sur Bahir i Jerusalem.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Vi omtalte ham i Midtøsten i fokus, nr. 5/00 på s. 8 under overskriften Et ord med i laget. Han protesterte høylydt mot å bli gitt til Arafat. Arafats styre er en fiasko, og Hamdan har ingen interesse av å være en del av fiaskoen. Med alle sine feil og mangler (han har lange lister med klager) er Israel mye bedre, sa Hamdan. Han hadde samlet 12.000 underskrifter til støtte for folkeavstemning blant araberne i Jerusalem, og mente at det ville bli stort flertall for å tilhøre Israel. Jerusalems arabere skal ikke gis bort til Arafat uten selv å ha et ord med i laget, sier Hamdan.

Trusler
Den slags tale er ikke populær hos Arafats menn. Hamdan ble plassert på det palestinske styrets liste over «ettersøkte personer». På Hizbollahs TV-stasjon i Libanon ble han erklært som «fiende». Også den mektige Marwan Barghouti, lederen for Tanzim (en væpnet gruppe under Fatah), kom med trusler.

Hamdan lot seg ikke stanse. Han besøkte israelere som var såret i terror-angrep. Han fordømte vold fra begge sider. Han fikk med seg nesten et dusin andre muktarer på å besøke Gilo og fordømme skytingen mot den jødiske bydelen.

Skutt
5. oktober kl. 17.45 spaserte han utenfor huset sitt. Da ble han skutt av væpnede folk som man antar var fra Fatah, Arafats egen avdeling av PLO. Det ble skutt ni skudd. Han ble truffet av fem av dem, i underlivet, skulderen og foten. Han var sterk nok til å ringe politiet og ambulansen og rope om hjelp før han falt sammen. – Skytterne forsvant. Antakelig flyktet de til Betlehem, som blir styrt av Arafat.
Hamdan lå i en måned på Hadassah-sykehuset i Ein Kerem. Hans tilstand var «alvorlig, men stabil». Et stort antall mennesker har besøkt ham, både jøder og arabere. Det gjelder blant andre ordfører Ehud Olmert og politikere fra hele spekteret i Israel, og likeså jordanske politikere. Kong Abdullahs personlige sekretær sendte telegram.

Gir seg ikke
Etter å være utskrevet fra sykehuset og ha kommet seg noe, uttalte Hamdan seg offentlig i slutten av november. Han vil fortsette å kjempe for fredelig sameksistens mellom jøder og arabere. Mordforsøket har gjort ham enda mer bestemt på å kjempe for det han mener.

Han vil bl. a. opprette et muslimsk, kristent og jødisk forum mot vold. Han håper å presentere et felles budskap mot blodsutgytelse. Han vil rette det spesielt mot Arafat.

Hamdan lar seg ikke bringe til taushet. Han sier at ethvert lite barn kan se at Arafats lederskap er mislykket. Han sier: «Det er i Arafats interesse at blodsutgytelsene fortsetter. For uten vold og blod kan han ikke overleve.»

Han ble spurt om han har gjort noe for å forbedre sin sikkerhet etter angrepet. Hamdan svarte: «Jeg har sluttet å røyke!»

Det er å håpe at flere palestinere, ikke minst i Jerusalem, vil opptre som frie mennesker og ikke la seg bringe til taushet av Arafats terror – som retter seg både mot jøder og arabere.

Fritt etter en artikkel av Etgar Lefkovits i Jerusalem Post 23.11.01.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart