Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

«Vi trenger ikke FN»

I en artikkel i Jerusalem Post 13. desember 2001 skriver Yossi Olmert (forsker på utenrikspolitiske emner og bror til Ehud Olmert) en kommentar til at FN og Kofi Annan fikk Nobels fredspris.

Han mener at FN ikke fortjener prisen og ikke har fått utrettet noe særlig på lange tider. For Israels del er FN blitt base for et ufattelig jødehat.

FN-konferansen i Durban, med Kofi Annan som tydelig leder, gav utløp for en flom av jødehat. Annan sa ingenting når talere fra ulike land stod opp og tok til orde for å ødelegge et av FNs medlemsland, Israel. Tykke bøker med hat mot alt israelsk og alt jødisk lå på utstilling i denne skammelige samlingen. Annan bare smilte. I sin tale hadde han en forsiktig sammenlikning mellom Holocaust og dagens situasjon i de palestinske områdene.

Noe lignende gjelder i FNs behandling av de tre israelske soldatene som ble kidnappet og siden drept i Libanon. Fra FNs side møtte Israel falskhet, at fakta ble benektet og samarbeid med Hizbollah. Og Annan bare smilte.

Så vil vi oversette direkte fra Olmerts artikkel: «Vi er også nødt til å bruke tid på den flittige nordmannen, herr Terje [Rød] Larsen. Han er offisielt FNs spesialutsending til Midtøsten. Men i praksis er han en av de siste forkjemperne for formannen i det palestinske styret, Yasser Arafat. Han fungerer i virkeligheten som barnepike for en som i økende grad blir betraktet verden over som en løgner og terrorist. Men Larsen er en trofast forkjemper for den palestinske saken. Og vennligst ikke forvirr ham med fakta.»

Olmert mener at Israel har venner nok rundt om i verden, særlig i USA. Så kan FN og dets generalsekretær få så mange priser de vil, og tro at de er arkitektene bak verdensfreden. Men israelerne vet bedre. «Vi kan og bør klare oss uten FN,» skriver Olmert, «og høflig, men tydelig, si til dem at de ikke skal blande seg i våre saker.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart