«Vi trenger ikke FN»

I en artikkel i Jerusalem Post 13. desember 2001 skriver Yossi Olmert (forsker på utenrikspolitiske emner og bror til Ehud Olmert) en kommentar til at FN og Kofi Annan fikk Nobels fredspris.

Han mener at FN ikke fortjener prisen og ikke har fått utrettet noe særlig på lange tider. For Israels del er FN blitt base for et ufattelig jødehat.

FN-konferansen i Durban, med Kofi Annan som tydelig leder, gav utløp for en flom av jødehat. Annan sa ingenting når talere fra ulike land stod opp og tok til orde for å ødelegge et av FNs medlemsland, Israel. Tykke bøker med hat mot alt israelsk og alt jødisk lå på utstilling i denne skammelige samlingen. Annan bare smilte. I sin tale hadde han en forsiktig sammenlikning mellom Holocaust og dagens situasjon i de palestinske områdene.

Noe lignende gjelder i FNs behandling av de tre israelske soldatene som ble kidnappet og siden drept i Libanon. Fra FNs side møtte Israel falskhet, at fakta ble benektet og samarbeid med Hizbollah. Og Annan bare smilte.

Så vil vi oversette direkte fra Olmerts artikkel: «Vi er også nødt til å bruke tid på den flittige nordmannen, herr Terje [Rød] Larsen. Han er offisielt FNs spesialutsending til Midtøsten. Men i praksis er han en av de siste forkjemperne for formannen i det palestinske styret, Yasser Arafat. Han fungerer i virkeligheten som barnepike for en som i økende grad blir betraktet verden over som en løgner og terrorist. Men Larsen er en trofast forkjemper for den palestinske saken. Og vennligst ikke forvirr ham med fakta.»

Olmert mener at Israel har venner nok rundt om i verden, særlig i USA. Så kan FN og dets generalsekretær få så mange priser de vil, og tro at de er arkitektene bak verdensfreden. Men israelerne vet bedre. «Vi kan og bør klare oss uten FN,» skriver Olmert, «og høflig, men tydelig, si til dem at de ikke skal blande seg i våre saker.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart