Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Regnfull vinter

Etter flere år med tørke tegner denne vinteren til å bli mer regnfull enn gjennomsnittet. Og Israel trenger all den nedbøren det kan få.

Overflaten på Genesaret-sjøen, som er Israels viktigste vannreservoar, ligger 5,5 meter under maksimum. 9.1 hadde vannet steget 22 cm fra minimum, men det lå en reserve for ytterligere stigning i snøsmelting fra Galilea og Golan. Også grunnvannet trenger påfyll, mange steder er det tappet ned til et faretruende lavt nivå.

I Haifa har det kommet 70 % mer nedbør enn gjennomsnittet for årstiden, på Golan 35-40 % mer og i Tel Aviv 46 % mer. Men i området rundt Genesaret-sjøen er det bare 25 % mer enn gjennomsnittet. Det er ifølge Jerusalem Post 8.1. 3 dager etterpå meldte avisen Ha’aretz at økningen i Galilea, Golan og kystsletten er på hele 120-150 %. – Så Israel er velsignet med en differensiert presse.

På Golan, i Galilea, i Jerusalem og andre områder har det vært snø. På Golan har den vært over 40 cm dyp. På Hermon ligger det 1,8-2,3 m snø.

Siden snø er så sjeldent i Jerusalem , er innbyggerne dårlig utstyrt til å takle den. Det var derfor store køer og vansker i trafikken. Bl. a. var veien mellom Tel Aviv og Jerusalem stengt i tre timer pga. snøen. Mange av bussene ble også stående to-tre timer. Mobiltelefon-nettet brøt sammen – det var mange som skulle ringe meldinger om forsinkelser m.m.

Men selv om nedbøren altså er forholdsvis stor, er den langt mindre enn behovet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart