Våpen til Tyrkia

Noen har kalt Tyrkia for "Israels nest beste venn" etter USA. Andre vil gi India den æren. Uansett: Det forholdet Israel for tiden har til Tyrkia, er bedre enn forholdet til mange andre land (bl. a. europeiske).

Samarbeidet med Tyrkia er ikke minst sterkt på det militære området. De har felles potensielle fiender, Syria og Irak. Og Israel har høy teknologi på våpen, noe Tyrkia trenger.

Tyrkia kjøper derfor mange nye våpen fra Israel. Men ikke bare det: Israel oppgraderer gamle våpen. Nylig vant Israel et anbud på nesten en milliard kroner: Tyrkiske helikoptre skal utstyres med moderne, elektroniske systemer.

I høst har det vært forhandlinger om at israelske bedrifter skulle oppgradere gamle M-60-tanks. Men like før jul brøt Tyrkia forhandlingene. Det var meldinger om at det skyldtes press fra USA: Amerikanerne betrakter Israel ikke bare som en venn og alliert, men også som en brysom konkurrent. Andre meldinger sier at bruddet var et forsøk fra Tyrkia på å få redusert pris og økte under-leveranser fra Tyrkia. Det dreier seg om mye penger, 5-6 milliarder kroner.

I julen kom det meldinger om at statsministeren i Tyrkia, Bulent Ecevit, ønsker å gjenoppta forhandlingene med israelerne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart