Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Våpen til Tyrkia

Noen har kalt Tyrkia for "Israels nest beste venn" etter USA. Andre vil gi India den æren. Uansett: Det forholdet Israel for tiden har til Tyrkia, er bedre enn forholdet til mange andre land (bl. a. europeiske).

Samarbeidet med Tyrkia er ikke minst sterkt på det militære området. De har felles potensielle fiender, Syria og Irak. Og Israel har høy teknologi på våpen, noe Tyrkia trenger.

Tyrkia kjøper derfor mange nye våpen fra Israel. Men ikke bare det: Israel oppgraderer gamle våpen. Nylig vant Israel et anbud på nesten en milliard kroner: Tyrkiske helikoptre skal utstyres med moderne, elektroniske systemer.

I høst har det vært forhandlinger om at israelske bedrifter skulle oppgradere gamle M-60-tanks. Men like før jul brøt Tyrkia forhandlingene. Det var meldinger om at det skyldtes press fra USA: Amerikanerne betrakter Israel ikke bare som en venn og alliert, men også som en brysom konkurrent. Andre meldinger sier at bruddet var et forsøk fra Tyrkia på å få redusert pris og økte under-leveranser fra Tyrkia. Det dreier seg om mye penger, 5-6 milliarder kroner.

I julen kom det meldinger om at statsministeren i Tyrkia, Bulent Ecevit, ønsker å gjenoppta forhandlingene med israelerne.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart