Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Våpen til Tyrkia

Noen har kalt Tyrkia for "Israels nest beste venn" etter USA. Andre vil gi India den æren. Uansett: Det forholdet Israel for tiden har til Tyrkia, er bedre enn forholdet til mange andre land (bl. a. europeiske).

Samarbeidet med Tyrkia er ikke minst sterkt på det militære området. De har felles potensielle fiender, Syria og Irak. Og Israel har høy teknologi på våpen, noe Tyrkia trenger.

Tyrkia kjøper derfor mange nye våpen fra Israel. Men ikke bare det: Israel oppgraderer gamle våpen. Nylig vant Israel et anbud på nesten en milliard kroner: Tyrkiske helikoptre skal utstyres med moderne, elektroniske systemer.

I høst har det vært forhandlinger om at israelske bedrifter skulle oppgradere gamle M-60-tanks. Men like før jul brøt Tyrkia forhandlingene. Det var meldinger om at det skyldtes press fra USA: Amerikanerne betrakter Israel ikke bare som en venn og alliert, men også som en brysom konkurrent. Andre meldinger sier at bruddet var et forsøk fra Tyrkia på å få redusert pris og økte under-leveranser fra Tyrkia. Det dreier seg om mye penger, 5-6 milliarder kroner.

I julen kom det meldinger om at statsministeren i Tyrkia, Bulent Ecevit, ønsker å gjenoppta forhandlingene med israelerne.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart