NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Ny antisemittisme

Jøder i mange land føler seg mer utsatt enn før etter 11. september.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

I egyptisk presse blir det «meldt» at det var Mossad (en israelsk etterretningsorganisasjon) som angrep World Trade Center. I kuwaitiske aviser blir det «rapportert» at «rabbinere i New York» hadde bedt sine menigheter om å trekke tilbake sine investeringer fra Wall street før 11. september. – En imam i Manhattan sier at «bare jødene» kunne ødelegge World Trade Center. Og hadde det amerikanske folket visst hva jødene gjør mot dem, ville de behandlet jødene slik Hitler gjorde.

Og så kommer det en stadig flom med påstander om at jødene ikke har noen rett til å bo i Israel, og må se å komme seg vekk. (Vi finner dem på norske debattsider på Internett også.) Det har igjen ført til at mange jøder som tidligere ikke brydde seg så mye om at de var det, har fått sin jødiske bevissthet styrket. Det har også skjedd tidligere når jødene ble angrepet.

Fra jødehatets historie
I kristendommens første århundrer ble datidens jøder og alle deres etterkommere fordømt som «Kristi mordere». I romerrikets siste år ble jødene utestengt fra offentlige stillinger. Etter hvert ble det forbudt for jøder å eie og dyrke jord – det understreket jødenes situasjon som omreisende gjester uansett hvor de bodde. I 1096 drepte korsfarerne hele jødiske samfunn i Tyskland. I 1215 vedtok Lateran-konsilet den gule jødestjernen, som alle jøder måtte gå med. På slutten av middelalderen ble jødene fordrevet fra Spania og Portugal (og flere andre land). I 1648 ble jøder massakrert i stor stil i Øst-Europa. Og i moderne tid har antisemittismen, i ulike forkledninger, framstilt jødene som «hver manns djevel»: Antikommunister sier at jødene er kommunister, kommunistene at jødene bekjempet kommunismen, osv.

Islamsk antisemittisme
Nå da store deler av kristenheten, som oppfant antisemittismen, forsøker seriøst å bekjempe den, blir den adoptert av en islamisme som gjør jødene til syndebukk for sine egne mange fiaskoer og forsøker å mobilisere rotfestede fordommer blant kristne mot jødene.
Denne muslimske antisemittismen kommer, ironisk nok, på en tid da nesten hele det jødiske folket bor utenfor det muslimske området, for første gang siden Islam ble skapt. Den truer derfor ikke så mange jøder i muslimske land, der er få igjen som ikke har flyktet. Den truer først og fremst vestlige jøder.

Jødene må stå sammen
Å bekjempe denne nye antisemittismen er en oppgave for jøder over hele verden. Jødene i Vesten må mobilisere for å bekjempe antisemittismen, og Israel må hjelpe til med opplysningsarbeid.
Zionismen gjorde en fin jobb med å skape Israel som en havn for antisemittismens ofre. Nå er det på tide å angripe selve antisemittismen med alle mulige midler: Opplysninger, rettssaker, boikotter. Og mot voldsmenn er det noen ganger nødvendig å bruke vold.

Fritt etter en artikkel av Amotz Asa-El, redaktør av ukeutgaven av Jerusalem Post, 29.11.01.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart