Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Jødisk eiendom i arabiske land

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Beit Hatefutsot kalles også Diaspora-museet og ligger i Tel Aviv. Det er absolutt verd et besøk. Der kan man gå i timevis og følge jødenes skjebne i diasporaen (utlendighet) de siste 2000 år.

I november var det en pressekonferanse der. Bakgrunnen var at en ny bok ble lansert. Den er skrevet av Itamar Levin og heter Låste dører, beslagleggelsen av jødisk eiendom. Den handler om eiendommen jødene mistet i arabiske land da de flyktet.

Mordechai Ben-Porat kritiserte Israels skiftende regjeringer for å ha brydd seg lite om å søke erstatning for det jødene mistet. Yossi Beilin, da han var justisminister, stengte til og med kontoret i departementet som skulle ta seg av de jødiske kravene i arabiske land.

Levin sa at mange er opptatt av at de palestinske flyktningene skal få erstatning. Men jødene har ikke mindre rett på en slik erstatning. De ble utvist, mot sin vilje, fra sine hjem, og er ikke flyktninger i mindre grad enn palestinerne.

Moshe Kohn flyktet fra Syria i 1973. Nå har han en ledende stilling i Bank Leumi. Han sa at da Frankrike styrte i Syria og Libanon, blomstret jødisk forretningsliv der. Jødene i Syria var meget rike. De eiendommene de etterlot, både privat og det de ulike menighetene eide, var verd en formue.

Så langt etter referatet av møtet i Jerusalem Post. Det har flyktet flere jøder fra arabiske land enn arabere fra Israel. Etter århundrers diskriminering og forfølgelse hadde de en bedre periode under europeisk kolonistyre. Da det tok slutt, og da Israel ble opprettet, var jødehatet så sterkt i den arabiske verden at de fleste kom seg ut ganske raskt. På 1900-tallet flyktet mer enn 950.000 jøder fra arabiske land. I tillegg kommer titusener fra Iran og andre muslimske land. I alt har godt over en million jøder flyktet fra muslimske land på 1900-tallet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart