Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Flyktningeleirene

6-700.000 arabere flyktet fra Israel i 1948. I omtrent det samme tidsrommet flyktet millioner av mennesker andre steder (f. eks. finner fra Karelen, tyskere fra Øst-Europa, muslimer og hinduer mellom India og Pakistan). Ingen er blitt holdt i leirer i over 50 år slik araberne har holdt palestinerne. Det er de arabiske lederne som har hindret Israel og verden i å skaffe flyktningene anstendige boforhold for mange år siden.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Dette er desto mer grotesk fordi nesten en million jøder har flyktet fra de arabiske landene, de fleste til Israel. Det var altså en befolkningsutveksling. Og praktisk talt ingen jøder kan tenke seg å vende tilbake dit slik forholdene er for minoriteter i alminnelighet og jøder i særdeleshet. At de samme arabiske land som jaget sine jøder hevder at disse jødene ikke har rett til å ha sitt ørlille land i fred, er opprørende.

En annen sak er at livet for mange arabere utenfor leirene er så dårlig at flyktningene ikke sjelden har det vel så bra. De har fått utdelt matrasjoner, og helse- og utdanningstilbudet (fra FN) har vært bedre enn for den generelle befolkningen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart