Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skutt av sine egne?

En tysk TV-produsent sannsynliggjør at det like gjerne kunne vært palestinske soldater og ikke israelske som skjøt 12-åringen Mohammad Al Dura 30. september 2000. Hendelsen rystet hele verden. Israel ble beskyldt for å drepe barn.

– Ifølge våre undersøkelser er det mer sannsynlig at han døde av en palestinsk kule og ikke en israelsk, sier den tyske TV-produsenten Esther Shapira.
Resultatene som det tyske TV-selskapet nå har kommet frem til, ble presentert i kristne norske aviser kort tid etter hendelsen.
20. mars ble resultatene offentliggjort på VG Nett.
Til artikkel i VG
Til artikkel i Jerusalem Post

Oversiktsbildet viser situasjonen i Netzarim-krysset i øyeblikket Mohammad Al Dura ble drept.

Fra artikkel i VG:
Esther Shapira forteller at i begynnelsen av prosjektet var hun «helt klar på at det var israelske soldater som hadde skutt Mohammad, og at hun ønsket å finne ut av hvorfor israelske soldater hadde begynt å skyte barn og hvor overlagt selve skytingen hadde vært».

Men etter hvert begynte hun å tvile på hvem det var som hadde forårsaket de dødelige skuddene. Nitidige undersøkelser viser at Dura enten ble skutt forfra eller ovenfra, altså fra samme retning som de palestinske soldatene lå i skjul. Hvis han hadde blitt skutt av israelske soldater, ville Dura ha blitt truffet i siden.

«Ifølge våre undersøkelser er det mer sannsynlig at han døde av en palestinsk kule og ikke en israelsk,» sier Shapira.

Mange spørsmål
I sin egen undersøkelse etter den tragiske hendelsen klarte ikke den israelske hæren å konkludere entydig hvem som hadde skutt Dura.

Dokumentarfilmen som ble vist på tysk fjernsyn sist søndag, reiser flere problemstillinger:

Hvem hadde interesse av å skyte et barn? Hvorfor ga det franske TV-teamet fra seg alt materialet frivillig? Var det i det hele tatt mulig for de palestinske eller israelske soldatene å treffe Mohammad Dura fra der de lå? Hvor har det blitt av kulene som traff Mohammad? Hvorfor iverksatte ikke de palestinske myndighetene sin egen undersøkelse?

I en kommentar til Jerusalem Post sier direktøren i det israelske utenriksdepartementets europaavdeling, Daniel Shek:

– Dokumentaren var viktig fordi den etterlot tvil. Tvil er sunt og selv om det er et kamera til stede, kan du ikke være sikker på at du ser alt. Mange i media er selvhøytidlige, og jeg håper at denne hendelsen fører til at journalister blir litt mer selvkritiske, avslutter Shek.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart