Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ekstremt lave tapstall

Det som skjer på Vestbredden nå, er en krig. I andre artikler gir vi bakgrunnen for at Israel måtte gjøre noe. Her vil vi påpeke noe som norske medier og politikere passer seg grundig for å fokusere på: Tapstallene er ekstremt lave.

Ifølge Stavanger Aftenblad fredag 5. april (med stoff fra NTB) begynte Israels invasjon av Nablus om kvelden to dager før, onsdag. De møtte kraftig motstand. Ulike kilder opplyser at fire israelske stridsvogner ble ødelagt av hjemmelagde bensinbomber i går (torsdag kveld). Ifølge en talsmann for Hamas har alle de væpnede gruppene tilhørende ulike politiske retninger og de palestinske selvstyremyndighetens sikkerhetsstyrker i Nablus gått sammen under navnet Den folkelige motstandsbevegelsen.

En hær med stor ildkraft inntar altså en meget tett befolket storby (der sivilbefolkningen er hjemme), inkludert flyktningeleirer, og møter kraftig motstand fra hus til hus. Hvor mange ble drept? Ifølge ingressen i Aftenbladet er tallet 11 palestinere! Det inkluderer også sivile.

11 drepte er naturligvis 11 for mye. Men ut fra mine legmannskunnskaper må det da være et utrolig lavt tall for full krig i tettbygde strøk. Siden har tallet økt noe, kanskje til 20 når dette skrives. Men det er uansett et ekstremt lavt tall.

Under harde kamper ulike steder på Vestbredden fredag ble «minst 17 palestinere» drept av israelske styrker, melder Aftenposten. Lørdag morgen sa Lars Sigurd Sunnanå at 25 palestinere er drept det siste døgnet. Og dette dreier seg altså om harde kamper i meget tettbygde strøk, med en hær med en ildkraft som den israelske, der israelerne er ute etter å ta til fange terror-grupper.

Jeg føler meg helt sikker på at når amerikanske eller europeiske styrker har inntatt en stor by, vil det være både ett og kanskje to siffer mer i tapstallene. Det skal jo bare en «velplassert» bombe i en boligblokk til, så kommer tapene i hundrevis.

Det skulle ikke forbause meg om tapstallene fra Israels krig på Vestbredden er verdensrekord gjennom alle tider i lave tap under tilsvarende kamper i så tettbygde strøk.

En ting er i hvert fall sikkert: Å beskrive krigen som blodbad, massakrer, «brutalitet uten sidestykke» o. l. er totalt uprofesjonelt, eller verre.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart