Cheney om Arafat

USAs visepresident, Dick Cheney, kunne vanskelig skjule sin utålmodighet da Israels utenriksminister Shimon Peres nylig gjentok sitt syn om at å ydmyke Yasser Arafat kunne slå tilbake. "Med all den respekten jeg har for deg, er jeg uenig," sa Cheney. "Hvis vi presser ham, vil han endre seg." (Ukeutgaven av Jerusalem Post, 29.03.2002, s. 4.)

USA kjører litt doble signaler for tiden. Utenriksminister Colin Powell og hans departement kommer noen ganger med kritiske kommentarer til Israel. President Bush høres av og til litt kritisk ut, men generelt støtter han og visepresidenten Israel temmelig fullt ut. Ikke sjelden ligger de «til høyre for Israels regjering».

Trolig er dette en slags balansegang med hensyn både til hva de toneangivende i administrasjonen egentlig mener og behovet for å redusere det sinnet de arabiske oljestatene føler over USAs støtte til Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart