Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Myter for fakta

I sin uke-utgave, datert 8. mars 2002, gjengir Jerusalem Post tall fra en meningsmåling som ble offentliggjort i USA Today.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I meningsmålingen ble 9.924 personer spurt av i personlige intervjuer hva de trodde om terrorhandlingene i USA 11. september. De spurte var bosatt i Saudi-Arabia, Iran, Pakistan, Indonesia, Tyrkia, Libanon, Kuwait, Jordan og Marokko. Målingen ble foretatt i desember og januar.

Selv om nyhetsmeldinger har fortalt at 15 av de 19 kaprerne var fra Saudi-Arabia, trodde bare 18 % av de spurte at det var arabere som hadde foretatt angrepene! Mange la skylden på Israel og USA.
At den slags tanker er utbredt blant muslimer i Norge også, kan enhver sjekke ved å gå inn på debattsider på Internett. En lang rekke innlegg der «beviser» at jøder generelt, Israel spesielt eller USA selv (president Bush, f. eks.) stod bak terror-angrepene, eller i det minste kjente til dem på forhånd uten å si fra.

Noen av de «innfødt» norske debattantene avviser med forakt den slags «opplysninger». Men så snart de samme muslimene kommer med «sannheten» om Israel, er de helt med. Da er det interessant og pålitelig.

Det er å håpe at seriøse fakta og saklige opplysninger kan gjennomtrenge Midtøsten-debatten både her hjemme og ellers i verden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart