Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

13 soldater drept i Jenin

De israelske soldatene var tirsdag morgen 9. april på patrulje da muslimske, militante palestinere satte inn sitt dødbringende bakholdsangrep i Jenin på Vestbredden. En rekke store bomber sprengte, og begravde soldatene i restene av sprengte hus. Palestinske styrker åpnet ild også mot en israelsk avdeling som kort tid etterpå gikk inn for å redde ut døde og sårede.

IDF tror også en palestinsk selvmordsbomber var involvert i hendelsen.
– Vi vet bare at det er rester av en kropp strødd over hele området, sier brigader Ron Kitrey, som er talsmann for IDF. Han anslår at omkring 20 palestinske geriljasoldater deltok i angrepet. 7 israelske soldater ble såret.

100 palestinere drept
Militære kilder antar at over 100 palestinere er drept i de harde kampene om Jenin i Vestbredden. IDF har ikke møtt tilsvarende kraftig motstand i de andre byene på Vestbredden, etter at Israels offensiv startet 29. mars. Omlag 100 palestinske soldater, for det meste medlemmer i Islamsk hellig krig, kjemper med livet som innsats i Jenin. Hittil er 23 israelske soldater drept i kampene om byen.

På hele Vestbredden ble i alt 15 soldater drept tirsdag i Israels pågående offensiv mot palestinsk terrorisme. Disse rekordhøye tapstallene kommer på dagen da Israel startet sin tilbaketrekning fra Tulkarm og Kalkilya. 180 palestinske terrorister holder fremdeles Fødselskirken i Betlehem okkupert.

Legitim rett
– Vi har trukket oss ut av to byer, og jeg antar vi vil fortsette å trekke oss ut i områder hvor vi har fullført vårt oppdrag. Ingen kan ta fra oss vår legitime rett til å forsvare våre hjem og våre familier, sa Benjamin Ben-Eliezer, da han tirsdag møtte styrkene i Jenin.

Utenfor Hebron inntok IDF tirsdag landsbyen Dura. Palestinske kilder oppgir at to palestinere ble drept av raketter fra helikopter i angrepet. Den israelske hæren opplyser at en offiser ble alvorlig skadd i angrepet.

Offensiv fortsetter
Israels statsminister Ariel Sharon uttalte tirsdag ettermiddag at offensiven mot palestinerne vil fortsette etter bakholdsangrepet. – Dette er en vanskelig dag. Det var en veldig tøff kamp mot terroristorganisasjonene, sa Sharon på TV-kanalen Channel One tirsdag ettermiddag, ifølge Aftenposten.

Navnet på de drepte IDF-soldatene:
Maj. Oded Golomb, 32, Kibbutz Nir David; Capt. Ya’acov Azulai, 30, Migdal Ha’emek; Lt. Dror Bar, 28, Kibbutz Einat; Lt. Yoav Eyal, 28, Kibbutz Ramat Rahel; Sgt.-Maj. Yoram Levy, 33, Elad; Sgt.-Maj. Tiran Arazi, 33, Hadera; Sgt.-Maj. Avner Yaskov, 34, Beersheba; Sgt.-Maj. Menashe Hava, 23, Kfar Saba; Sgt.-Maj. Eyal Zimmerman, 22, Ra’anana; Sgt.-Maj. Shmuel Dani Meizlish, 27, Moshav Hemed; Sgt.-Maj. Amit Bosidan, 22, Bat Yam; and Sgt.-Maj. Ronen Alshohat, 27, Ramle.

Alle soldatene var reservesoldater, fra en mekanisert infanteribrigade.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart