Søk

13 soldater drept i Jenin

De israelske soldatene var tirsdag morgen 9. april på patrulje da muslimske, militante palestinere satte inn sitt dødbringende bakholdsangrep i Jenin på Vestbredden. En rekke store bomber sprengte, og begravde soldatene i restene av sprengte hus. Palestinske styrker åpnet ild også mot en israelsk avdeling som kort tid etterpå gikk inn for å redde ut døde og sårede.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

IDF tror også en palestinsk selvmordsbomber var involvert i hendelsen.
– Vi vet bare at det er rester av en kropp strødd over hele området, sier brigader Ron Kitrey, som er talsmann for IDF. Han anslår at omkring 20 palestinske geriljasoldater deltok i angrepet. 7 israelske soldater ble såret.

100 palestinere drept
Militære kilder antar at over 100 palestinere er drept i de harde kampene om Jenin i Vestbredden. IDF har ikke møtt tilsvarende kraftig motstand i de andre byene på Vestbredden, etter at Israels offensiv startet 29. mars. Omlag 100 palestinske soldater, for det meste medlemmer i Islamsk hellig krig, kjemper med livet som innsats i Jenin. Hittil er 23 israelske soldater drept i kampene om byen.

På hele Vestbredden ble i alt 15 soldater drept tirsdag i Israels pågående offensiv mot palestinsk terrorisme. Disse rekordhøye tapstallene kommer på dagen da Israel startet sin tilbaketrekning fra Tulkarm og Kalkilya. 180 palestinske terrorister holder fremdeles Fødselskirken i Betlehem okkupert.

Legitim rett
– Vi har trukket oss ut av to byer, og jeg antar vi vil fortsette å trekke oss ut i områder hvor vi har fullført vårt oppdrag. Ingen kan ta fra oss vår legitime rett til å forsvare våre hjem og våre familier, sa Benjamin Ben-Eliezer, da han tirsdag møtte styrkene i Jenin.

Utenfor Hebron inntok IDF tirsdag landsbyen Dura. Palestinske kilder oppgir at to palestinere ble drept av raketter fra helikopter i angrepet. Den israelske hæren opplyser at en offiser ble alvorlig skadd i angrepet.

Offensiv fortsetter
Israels statsminister Ariel Sharon uttalte tirsdag ettermiddag at offensiven mot palestinerne vil fortsette etter bakholdsangrepet. – Dette er en vanskelig dag. Det var en veldig tøff kamp mot terroristorganisasjonene, sa Sharon på TV-kanalen Channel One tirsdag ettermiddag, ifølge Aftenposten.

Navnet på de drepte IDF-soldatene:
Maj. Oded Golomb, 32, Kibbutz Nir David; Capt. Ya’acov Azulai, 30, Migdal Ha’emek; Lt. Dror Bar, 28, Kibbutz Einat; Lt. Yoav Eyal, 28, Kibbutz Ramat Rahel; Sgt.-Maj. Yoram Levy, 33, Elad; Sgt.-Maj. Tiran Arazi, 33, Hadera; Sgt.-Maj. Avner Yaskov, 34, Beersheba; Sgt.-Maj. Menashe Hava, 23, Kfar Saba; Sgt.-Maj. Eyal Zimmerman, 22, Ra’anana; Sgt.-Maj. Shmuel Dani Meizlish, 27, Moshav Hemed; Sgt.-Maj. Amit Bosidan, 22, Bat Yam; and Sgt.-Maj. Ronen Alshohat, 27, Ramle.

Alle soldatene var reservesoldater, fra en mekanisert infanteribrigade.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart