Etterlater døde kropper i gatene

Tirsdag beskyldte Israel palestinerne for bevisst å hindre ambulanser i å ta seg inn i Jenin for å hente døde og sårede. Dette for å ødelegge Israels rykte i det internasjonale samfunnet.

I et intervju på israelsk radio hevder vise-forsvarsminister Dalia Rabin Pelosoff og brigade general Kabil Abu Rokum at palestinerne hindret ambulanser for å ta seg inn i kampområdene. De nevnte ikke hvilke områder de snakket om.

 

– Fra de undersøkelser jeg har foretatt og informasjonen jeg har mottatt, er det palestinerne som ikke tillater at kroppene fjernes, fortalte Rabin Pelossof til radioen.

– De ønsket ikke at Røde Kors skulle fjerne kroppene så vi foreslo å gjøre det selv. Så langt har vårt forslag ikke blitt akseptert, fortsetter hun.

 

Rabin Pelossof svarte dette på spørsmål om hvorfor palestinerne ikke vil at ambulansene skal slippes inn: ­- Palestinerne har lyst å lage et bilde av oss som en okkuperende umenneskelig hær. Når den palestinske siden nekter å evakuere kroppene, burde det være klart for hele verden at de vil forsterke det som skjer slik at verden vil fortsette med støtte-demonstrasjoner, mens sannheten er at vi gjør vårt beste for å evakuere, sier Rabin Pelossof.

 

Abu Rokum sa til militærradioen: – Vi spurte lokale organisasjoner, Røde Kors og Røde Halvmåne om å ta seg av situasjonen, og vi ga dem alle muligheter til å gjøre det. De nektet fordi det ville være dårlig propaganda, mener Abu Rokum.

Kilde: Jerusalem Post

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart