Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Etterlater døde kropper i gatene

Tirsdag beskyldte Israel palestinerne for bevisst å hindre ambulanser i å ta seg inn i Jenin for å hente døde og sårede. Dette for å ødelegge Israels rykte i det internasjonale samfunnet.

I et intervju på israelsk radio hevder vise-forsvarsminister Dalia Rabin Pelosoff og brigade general Kabil Abu Rokum at palestinerne hindret ambulanser for å ta seg inn i kampområdene. De nevnte ikke hvilke områder de snakket om.

 

– Fra de undersøkelser jeg har foretatt og informasjonen jeg har mottatt, er det palestinerne som ikke tillater at kroppene fjernes, fortalte Rabin Pelossof til radioen.

– De ønsket ikke at Røde Kors skulle fjerne kroppene så vi foreslo å gjøre det selv. Så langt har vårt forslag ikke blitt akseptert, fortsetter hun.

 

Rabin Pelossof svarte dette på spørsmål om hvorfor palestinerne ikke vil at ambulansene skal slippes inn: ­- Palestinerne har lyst å lage et bilde av oss som en okkuperende umenneskelig hær. Når den palestinske siden nekter å evakuere kroppene, burde det være klart for hele verden at de vil forsterke det som skjer slik at verden vil fortsette med støtte-demonstrasjoner, mens sannheten er at vi gjør vårt beste for å evakuere, sier Rabin Pelossof.

 

Abu Rokum sa til militærradioen: – Vi spurte lokale organisasjoner, Røde Kors og Røde Halvmåne om å ta seg av situasjonen, og vi ga dem alle muligheter til å gjøre det. De nektet fordi det ville være dårlig propaganda, mener Abu Rokum.

Kilde: Jerusalem Post


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart