Søk

Øker risiko for tap av soldatliv

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Jo lenger «Operasjon Beskyttelsesmur» varer, og soldater fra reserve-styrkene blir med i kampene, desto større er risikoen for dødsfall hos soldatene i IDF. Det skriver Oren Shahor i en analyse av situasjonen i byen.

 

Han begrunner dette med følgende punkter:

 

Fordi de trange smugene i den tett befolkede flyktningleiren i Jenin gjør det lett for palestinske terrorister, som kjenner området godt og vet hvordan de best kan utnytte området.

Området er tett befolket av sivile. Det gjør at IDF må operere langsomt og ta forholdsregler som skal ta hensyn til kvinner, barn og andre uskyldige sivile. På grunn av dette har ikke Israel brukt jetfly med kraftige bomber, men helikopter som bedre treffer målet.

Palestinerne får muligheter til å lære hvordan de best kan nå styrkene i IDF. Det har ført til en økning i bruken av fjernstyrte eksplosiver og miner som skal skade de israelske styrkene. De har lært at store tap av liv svekker den israelske moralen.

Det amerikanske presset på Israel om at de må forlate de palestinske byene, har styrket motivasjonen til palestinerne.

Styrker fra Hamas, Tanzim og andre styrker som har rømt fra Israels operasjoner i andre områder har kommet inn i Jenin. Dette gjør at det er mange palestinere med stor kamperfaring i Jenin.

Måten IDF organiserer styrkene på, bestemmer utfallet av kampene i Jenin. De regulære styrkene har en klar fordel fremfor reserve-styrkene. De regulære har større erfaring og har bedre trening fra kamp i flyktningleirene.

Mens presset på IDF om å stoppe operasjonene øker, prøver militæret og sette opp tempoet på aksjonene. Dette vil sannsynligvis føre til flere drepte og sårede.

 

Oren Shahor skriver at Israel til nå har hatt få tap av israelske liv i aksjonene, men at dette ikke har vært tilfellet i Jenin. Til tross for dette mener han at operasjonen til nå har vært vellykket. Den har klart å oppnå store deler av sitt mål: Ødelegge terrorismens infrastruktur og stoppe smertefulle angrep i Israel.

 


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart