Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Øker risiko for tap av soldatliv

Jo lenger «Operasjon Beskyttelsesmur» varer, og soldater fra reserve-styrkene blir med i kampene, desto større er risikoen for dødsfall hos soldatene i IDF. Det skriver Oren Shahor i en analyse av situasjonen i byen.

 

Han begrunner dette med følgende punkter:

 

Fordi de trange smugene i den tett befolkede flyktningleiren i Jenin gjør det lett for palestinske terrorister, som kjenner området godt og vet hvordan de best kan utnytte området.

Området er tett befolket av sivile. Det gjør at IDF må operere langsomt og ta forholdsregler som skal ta hensyn til kvinner, barn og andre uskyldige sivile. På grunn av dette har ikke Israel brukt jetfly med kraftige bomber, men helikopter som bedre treffer målet.

Palestinerne får muligheter til å lære hvordan de best kan nå styrkene i IDF. Det har ført til en økning i bruken av fjernstyrte eksplosiver og miner som skal skade de israelske styrkene. De har lært at store tap av liv svekker den israelske moralen.

Det amerikanske presset på Israel om at de må forlate de palestinske byene, har styrket motivasjonen til palestinerne.

Styrker fra Hamas, Tanzim og andre styrker som har rømt fra Israels operasjoner i andre områder har kommet inn i Jenin. Dette gjør at det er mange palestinere med stor kamperfaring i Jenin.

Måten IDF organiserer styrkene på, bestemmer utfallet av kampene i Jenin. De regulære styrkene har en klar fordel fremfor reserve-styrkene. De regulære har større erfaring og har bedre trening fra kamp i flyktningleirene.

Mens presset på IDF om å stoppe operasjonene øker, prøver militæret og sette opp tempoet på aksjonene. Dette vil sannsynligvis føre til flere drepte og sårede.

 

Oren Shahor skriver at Israel til nå har hatt få tap av israelske liv i aksjonene, men at dette ikke har vært tilfellet i Jenin. Til tross for dette mener han at operasjonen til nå har vært vellykket. Den har klart å oppnå store deler av sitt mål: Ødelegge terrorismens infrastruktur og stoppe smertefulle angrep i Israel.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart