Powell er optimist

Den amerikanske utenriksministeren tror den palestinske volden og frustrasjonen bare kan stanses hvis partene finner frem til en forhandlingsprosess som leder frem til en palestinsk stat. Torsdag ettermiddag innledet han sitt besøk i Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Velinformerte kilder antyder overfor Ha’aretz at Ariel Sharon kan være villig til å gå inn i politiske forhandlinger parallelt med våpenhvileforhandlinger. Betingelsen er at Yassir Arafat ikke blir den palestinske motparten.

Powell og Sharon møtes fredag
En av de sakene som står høyt opp på Sharons agenda i møtet med Colin Powell fredag, er hvilke sanksjoner Washington planlegger å møte de palestinske selvstyremyndighetene med, hvis de nok en gang velger å bryte våpenhvilen. Det er videre klart at Sharon har godkjent et møte mellom Powell og Arafat i Ramallah.

– Samme hvor lenge de israelske styrkene fortsetter å stå i de palestinske områdene, vil problemet fortsette, sa Colin Powell til reportere i Madrid, like før han ankom Israel torsdag.

I Madrid var Colin Powell i møte med utsendinger fra FN, EU og Russland. En fellesuttalelse fra møtet tar til orde for umiddelbar implementering av våpenhvile, parallelt med at fredsforhandlinger starter. Dette bryter med et av Sharons valgløfter under kampen om statsministerstolen i januar 2001.
– Jeg vil ikke føre fredsforhandlinger under ild, sa Sharon da, og denne linjen har han i stor grad fastholdt siden.

Powell tilbyr observatører
– Jeg er ikke bekymret. Jeg ser frem til å møte statsminister Sharon og formann Arafat, sa Powell torsdag.

Sharon vil fredag fortelle Powell at Israel ikke kommer til å trekke seg tilbake før deres militære mål er nådd.
Israel krever at de ettersøkte terroristene som skjuler seg i hovedkvarteret til Yassir Arafat blir overgitt til IDF. De krever også at de militante palestinerne som har beleiret Fødselskirken i Betlehem overgir seg før IDF trekker seg ut av byen.

Powell håper å få partene med på å akseptere amerikanske observatører. Amerikanerne har allerede et utkast til hvor disse kan utplasseres i konfliktområdene klart. Sharon sa for noen uker siden at han ikke har noe imot slike amerikanske observatører når det gjaldt Rafah på Gaza-stripen konkret.
– Men vi vil motsette oss enhver internasjonal styrke, sier statssekretær Gideon Saar til den israelske hærens radio.

Observatørene fra Pentagon og CIA vil følge partenes implementering av Tenet-planen og eventuelt andre våpenhviler som partene vil nå frem til. Palestinerne ønsker at observatørene skal følge israelsk tilbaktrekning og passe på veisperringer. Israel ønsker at observatørene ikke bare skal følge med på om de palestinske selvstyremyndighetene gjør noe mot terrorisme, men også kontrollere at de ikke frigir terrorister fra fengsler, slik Yassir Arafat mye har gjort når han har sett en ny terrorbølge politisk gavnlig.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart