Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ap trekker seg ikke under krig

9. april sa lederen for det israelske Arbeiderpartiet, forsvarsminister Binyamin Ben-Eliezer at Arbeiderpartiet vil bli værende i regjeringen "i det minste til etter krigen". Når operasjonene er over, sa han, vil den diplomatiske prosessen måtte begynne. Da er oppfatningene til Arbeiderpartiet så forskjellig fra Sharons oppfatninger at det neppe vil være naturlig å fortsette i regjeringen.

Men «jeg kan ikke anbefale at vi trekker oss fra regjeringen mens vi er i krig,» sa Ben-Eliezer til Knesset-gruppen sin. «Jeg er forsvarsminister og vi kjemper en rettferdig krig. Det er greit å trekke seg fra regjeringen, men ikke når folket er i krig.»

Utenriksminister Shimon Peres var enig i at tiden til å trekke seg fra regjeringen er «når krigen er slutt og forhandlingene skal begynne».

Men ministeren for Vitenskap, kultur og sport, Matan Vilna’i, sa at hvis Arbeiderpartiet trekker seg fra regjeringen, risikerer man at Effi Eitam fra ytre høyre blir ny forsvarsminister. Det er ingen tjent med.

De fleste i Arbeiderpartiet er sinte fordi Sharon tok inn Effi Eitam i regjeringen uten å spørre dem. Eitam regnes som høyre-ekstremist, og tilhører Det nasjonalreligiøse partiet (NRP). Riktignok erstattet han Benny Elon og Avigdor Lieberman fra National Union, som vel står enda lenger til høyre. De trakk seg i protest mot at Sharon har uttalt at en palestinsk stat neppe kan unngås.

Arbeiderparti-gruppen bestemte at de skulle stemme imot å utvide regjeringen. Men ministrene møtte ikke opp til den avstemningen, fordi det kunne ha blitt sett på som en avskjedssøknad. Og jordbruksminister Shalom Simhon sa rett ut at han ville ha stemt for å trekke inn Eitam, hvis han hadde vært til stede. Han kunne ikke forstå at det var verre å sitte i regjering sammen med NRP nå enn det var da Ehud Barak var statsminister. Det samme sa statssekretæren i industri- og handelsdepartementet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart