Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Arafat skulle ikke ha avvist Camp David-avtalen

Fredag 26. april gav Romano Prodi, formannen i EU-kommisjonen, Yasser Arafat skylden for å ha avvist det fredsforslaget USA forhandlet fram på Camp David-toppmøtet sommeren 2000. Han kritiserte også Israel for å forsøke å avvikle Arafats palestinske styre. Han sa dette under et offisielt besøk i Tokyo.

Han sa at når den amerikanske utenriksministeren, Colin Powell, ikke fikk resultater ut av sitt besøk i Midtøsten, viser det at USA ikke klarer å gjøre en slutt på konflikten alene.

Prodi sa at det tilbudet Israels daværende statsminister Ehud Barak gav Arafat på Camp David, fremdeles er et godt utgangspunkt for en varig løsning.

«Det var galt av Arafat å ikke godta det, helt klart feil, og han har betalt dyrt for sin feil,» sa Prodi til ledende forretningsfolk.

Prodi sa at selvmordsbomber gjør det vanskelig å forhandle fram en løsning. Men det gjør også Israels militære aksjoner for å ødelegge infrastrukturen til det palestinske styret.

«Man kan ikke velge, verken i sport eller politikk, hvem som skal være ens motstander. Arafat leder det palestinske styret,» sa Prodi.

USA har avvist Arafat som en samtalepartner. Det fører ingen steds hen, og Powells reise har bevist det, mente han.

Skal forhandlingene lykkes, må de moderate araberstatene, de 15 medlemmene i EU og FN være med, i tillegg til USA, sa Prodi.

Til tross for at han hadde «vanskelige øyeblikk» med Israels statsminister Ariel Sharon, ville han aldri slutte å kjempe for at Israel skal være trygt og fritt. Han vil også kjempe imot angrep på jøder i Europa.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart