Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

80 prosent fattige i Gaza

Situasjonen i Gaza er gått fra ille til verre, ifølge en israelsk talsmann. Det som måtte ha vært av lov og orden, er i ferd med å bryte sammen. Det er stadige kamper mellom ulike klaner.

De palestinske institusjonene er i fullstendig kaos. Færre palestinere reiser utenlands, først og fremst fordi de ikke har råd til det.

Det begynner å bli knapt med matvarer. Prisen på en sekk mel er doblet. Israel har tillatt at mat og medisinsk utstyr blir sendt med fly fra Golfstatene.

Mer enn 80 % av de 1,3 million palestinere som bor i Gaza, lever under fattigdomsgrensen. Gjennomsnittsinntekten er tilbake til det den var i 1968, på under 4.000 kroner i året. Den var mye høyere før intifadaen brøt ut i slutten av 1987, og var i ferd med å bli mye bedre før Arafat startet denne runden med krig i september 2000. Over 100.000 palestinere fra Gaza og Vestbredden arbeidet i Israel. Dersom palestinerne velger fred, kan den øke betydelig igjen.

3.500 palestinere fra Gaza arbeider i 82 fabrikker i industrisonen i Erez, et samarbeidsprosjekt med Israel. Det er ett av de få prosjektene hvor folk bringer inn penger utenfra. De mest fanatiske forsøker å stanse denne inntektskilden også. I april angrep en palestinsk terrorist grenseovergangen. Han drepte en israelsk grensepoliti-mann og en palestinsk arbeider før han selv ble drept. Palestinere har også nylig skutt en bombekastergranat mot industri-området.

En israelsk talsmann sier at Israel ikke planlegger noen offensiv i Gaza. Men skulle det bli aktuelt, kan den gjennomføres på et par timers varsel.

I april ble 3 israelske soldater og 44 palestinere drept i ulike kamper i Gaza.

Fritt etter en artikkel av Arieh O’Sullivan i Jerusalem Post 2. mai 2002.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart