Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Drept av «vennlig ild»

Ett av de store problemene i en militær kampsituasjon, er at det lett kan oppstå situasjoner hvor man blir skutt på av sine egne.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Frontlinjene er ikke alltid helt klare, og i mange situasjoner er det ikke helt lett å vite om det er venner eller fiender man har foran seg. Israel har nå utviklet et system som skal begrense problemet. Når skyting starter, tennes et lys, som regel på hjelmen. Dette lyset viser at soldaten er venn, ikke fiende.

Israel har lenge brukt systemer hvor soldatene selv markerer, med lys og på annen måte, at de er venner. Det nye er nå at systemet blir aktivisert av lyd. Det kan programmeres til å reagere bare på bestemte typer våpen.

Det vil neppe noen gang finnes et system som er godt nok til å fjerne problemet helt. To israelske offiserer ble drept av sine egne i den siste krigen mot terror. Israeleren som skjøt, trodde at de var væpnede terrorister.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart