Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Drept av «vennlig ild»

Ett av de store problemene i en militær kampsituasjon, er at det lett kan oppstå situasjoner hvor man blir skutt på av sine egne.

Frontlinjene er ikke alltid helt klare, og i mange situasjoner er det ikke helt lett å vite om det er venner eller fiender man har foran seg. Israel har nå utviklet et system som skal begrense problemet. Når skyting starter, tennes et lys, som regel på hjelmen. Dette lyset viser at soldaten er venn, ikke fiende.

Israel har lenge brukt systemer hvor soldatene selv markerer, med lys og på annen måte, at de er venner. Det nye er nå at systemet blir aktivisert av lyd. Det kan programmeres til å reagere bare på bestemte typer våpen.

Det vil neppe noen gang finnes et system som er godt nok til å fjerne problemet helt. To israelske offiserer ble drept av sine egne i den siste krigen mot terror. Israeleren som skjøt, trodde at de var væpnede terrorister.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart