Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Redusert terror

Selvmordsbomben i Netanya 19. mai og andre mislykkede forsøk siden den israelske hæren trakk seg ut av palestinske byer etter avslutningen av "Operasjon Beskyttelsesmur", viser at operasjonen bare var delvis vellykket.

Men likevel: Antallet angrep er sterkt redusert, og [de israelske] sikkerhetstjenestene har klart å forhindre nesten alle sammen.
Den palestinske befolkningen tror at denne nedgangen i terror-angrep er midlertidig og ikke vil vare lenge. Hatet til Israel har snarere økt enn minket.

Når antallet terrorangrep har minket, skyldes det dels at mange palestinere som drev med den slags, er arrestert og i noen tilfeller drept. Dermed er de forhindret fra å drive sin virksomhet, og i tillegg har de gitt mange opplysninger til israelerne.

Like viktig er det at de arabiske landene har gjort store anstrengelser for å stanse terroren. Hovedgrunnen er at de frykter at volden skal smitte over på deres egne samfunn og gjøre deres regimer ustabile. Blant annet har herskerne i Saudi-Arabia kontaktet lederne i Hamas for å forsøke å stanse terror-angrep inne i Israel.

Det er ikke godt å si hvordan alt dette vil slå ut i lengden. Men foreløpig er i hvert fall terror-aktiviteten vesentlig redusert.

Hovedkilde: En artikkel av Daniel Rubinstein, Ha’aretz 20. mai 2002.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart