Redusert terror

Selvmordsbomben i Netanya 19. mai og andre mislykkede forsøk siden den israelske hæren trakk seg ut av palestinske byer etter avslutningen av "Operasjon Beskyttelsesmur", viser at operasjonen bare var delvis vellykket.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Men likevel: Antallet angrep er sterkt redusert, og [de israelske] sikkerhetstjenestene har klart å forhindre nesten alle sammen.
Den palestinske befolkningen tror at denne nedgangen i terror-angrep er midlertidig og ikke vil vare lenge. Hatet til Israel har snarere økt enn minket.

Når antallet terrorangrep har minket, skyldes det dels at mange palestinere som drev med den slags, er arrestert og i noen tilfeller drept. Dermed er de forhindret fra å drive sin virksomhet, og i tillegg har de gitt mange opplysninger til israelerne.

Like viktig er det at de arabiske landene har gjort store anstrengelser for å stanse terroren. Hovedgrunnen er at de frykter at volden skal smitte over på deres egne samfunn og gjøre deres regimer ustabile. Blant annet har herskerne i Saudi-Arabia kontaktet lederne i Hamas for å forsøke å stanse terror-angrep inne i Israel.

Det er ikke godt å si hvordan alt dette vil slå ut i lengden. Men foreløpig er i hvert fall terror-aktiviteten vesentlig redusert.

Hovedkilde: En artikkel av Daniel Rubinstein, Ha’aretz 20. mai 2002.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart