Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hva skjedde i Jenin?

Onsdag 24.04 hadde Helge Øgrim en reportasje i Dagbladet. Der refererer han fra intervjuer CNN har hatt med ulike palestinere som deltok i krigen mot Israel.

En palestiner, som klarte å flykte fra Jenin, sier til nettutgaven av den egyptiske avisen Al Ahram at planen var å lokke de israelske styrkene i en felle og sprenge dem i lufta, ifølge en NTB-melding. Han sier at palestinerne minela mer enn 50 hus, særlig slike som tilhørte folk som var etterlyst i Israel. Hensikten var at soldatene skulle lete der.
En av palestinerne sier at han ventet et israelsk angrep med fly og stridsvogner [slik Nato, Russland og trolig alle andre land gjør i slike situasjoner]. Han jublet da han så fotsoldater.

– Det var som jakt, som å få en premie. Da jeg så soldatene, kunne jeg ikke tro det. Jeg har ventet på et slikt øyeblikk i årevis.

Opplysningene så langt er fra Øgrims artikkel. «Israel hevder at de brukte fotsoldater i Jenin for å begrense de sivile tapene, selv om risikoen for egne tap økte,» skriver Helge Øgrim. Den ene setningen er visst det eneste vi har sett i de «objektive» norske mediene om at Israels krigføring er mye mer human og forsiktig enn noe vestlige land, for ikke å snakke om arabiske land, gjør når det er krig. Det kostet 23 israelske soldater livet.

Når Israel brukte bulldozere på en del hus, var det for å unngå å få flere soldater drept av minefellene som var lagt inn der.
For dette vil Amnesty, Røde Kors og mange andre dømme israelere som krigsforbrytere. De skal dømmes av land som ikke har tenkt å tiltale noen av sine egne for langt mer brutale metoder.

56 drepte i Jenin
Antallet drepte palestinere i Jenin var 52-56 (tallene varierer noe). Det store flertallet av de drepte var aktive soldater.

Meget lave tapstall
Ingen vil vel få vite nøyaktig hvor mange palestinere som ble drept totalt under krigen i april 2002. Men antallet ligger trolig på 200-tallet. Det er mye. Men tatt i betraktning at det var krig i meget tettbygde strøk, er det ekstremt lavt i forhold til tilsvarende kriger ført av vestlige land og Russland – for ikke å snakke om araberne.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart