Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Hva skjedde i Jenin?

Onsdag 24.04 hadde Helge Øgrim en reportasje i Dagbladet. Der refererer han fra intervjuer CNN har hatt med ulike palestinere som deltok i krigen mot Israel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En palestiner, som klarte å flykte fra Jenin, sier til nettutgaven av den egyptiske avisen Al Ahram at planen var å lokke de israelske styrkene i en felle og sprenge dem i lufta, ifølge en NTB-melding. Han sier at palestinerne minela mer enn 50 hus, særlig slike som tilhørte folk som var etterlyst i Israel. Hensikten var at soldatene skulle lete der.
En av palestinerne sier at han ventet et israelsk angrep med fly og stridsvogner [slik Nato, Russland og trolig alle andre land gjør i slike situasjoner]. Han jublet da han så fotsoldater.

– Det var som jakt, som å få en premie. Da jeg så soldatene, kunne jeg ikke tro det. Jeg har ventet på et slikt øyeblikk i årevis.

Opplysningene så langt er fra Øgrims artikkel. «Israel hevder at de brukte fotsoldater i Jenin for å begrense de sivile tapene, selv om risikoen for egne tap økte,» skriver Helge Øgrim. Den ene setningen er visst det eneste vi har sett i de «objektive» norske mediene om at Israels krigføring er mye mer human og forsiktig enn noe vestlige land, for ikke å snakke om arabiske land, gjør når det er krig. Det kostet 23 israelske soldater livet.

Når Israel brukte bulldozere på en del hus, var det for å unngå å få flere soldater drept av minefellene som var lagt inn der.
For dette vil Amnesty, Røde Kors og mange andre dømme israelere som krigsforbrytere. De skal dømmes av land som ikke har tenkt å tiltale noen av sine egne for langt mer brutale metoder.

56 drepte i Jenin
Antallet drepte palestinere i Jenin var 52-56 (tallene varierer noe). Det store flertallet av de drepte var aktive soldater.

Meget lave tapstall
Ingen vil vel få vite nøyaktig hvor mange palestinere som ble drept totalt under krigen i april 2002. Men antallet ligger trolig på 200-tallet. Det er mye. Men tatt i betraktning at det var krig i meget tettbygde strøk, er det ekstremt lavt i forhold til tilsvarende kriger ført av vestlige land og Russland – for ikke å snakke om araberne.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart