NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Ariel Sharon har snudd nederlaget for Benjamin Netanyahu (t.v.) i Likuds sentralkomité til seier for seg selv.

Å snu politisk nederlag til seier

Ariel Sharon har på grunn av noen dristige politiske beslutninger blitt en svært populær mann i Israel, både blant Likud-velgere og andre. I en artikkel i Jerusalem Post 27. mai, ser Herb Keinon nærmere på fenomenet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Kanskje er det på grunn av alderen , kanskje et utslag av at han tror på den veg han har valgt – samme hva som skjer. Hva enn som er tilfellet, statsminister Ariel Sharon (74), oppfører seg som en mann som ikke bryr seg noe særlig om det neste valget.

 

Og israelerne, som er preget av en krise-mentalitet og som sulter etter lederskap som hever seg over den ”vanlige” politikken, sluker det rått.

 

I henhold til den vanlige israelske politikken, går ikke en partileder imot sitt eget partis sentralkomité. I følge vanlig israelsk politikk, presser ikke statsministeren lederne i Shas-partiet, med sine 17 representanter i Knesset.

 

Men det er nettopp dette Sharon har gjort de to siste ukene. Han tapte en stemmegivning i Likuds sentralkomité for erkerivalen Benjamin Netanyahu på grunn av spørsmålet om en palestinsk stat. Etterpå minnet han komitéen om at han er statsminister, og akter å gjøre hva som er best for landet.

 

Og sist uke, etter å ha tapt en stemmegivning over regjeringens økonomiske kriseplan i Knesset, gjorde Sharon det ingen har turt før han. Han gikk imot de økonomiske kravene til de ultra-ortodokse (Haredi) partiene.

 

I begge tilfellene snudde han politiske nederlag til seier, ydmykelse til hyllest. Statsministeren bør be om flere ”nederlag” som dette. Ikke bare har han overlevd, men hvis vi skal tro meningsmålingene, er populariteten hans i full blomstring.

 

Ved å frigjøre seg selv fra det politiske spillet, ved å fremstå som en leder som ikke ser ut til å bry seg om han blir valgt til Likuds kandidat neste gang. På grunn av dette er han mer populær enn noensinne, både innenfor og utenfor Likud.

 

Det virker som om noe har ”klikket” i Sharon den siste måneden, som har gjort det mulig for han å innta en helt ny holdning til den israelske politkken.

”Sharon gjør det han tror er nødvendig for at hans plan skal bli gjennomført, sier en høytstående embetsmann. Hvis det gjør at han får støtte i det neste valget, stiller han opp. Hvis ikke, stiller han ikke opp.» Sharon ønsker ikke å bli sett på som en av mange Likud-ledere som gjorde hva som helst for å være på toppen. Han later til å tro at mulighetene for han til å bli gjenvalgt beror mer på inntrykket israelere flest har av han som stasminister, enn de indre prosessene i hans eget parti.

 

Militære eksperter sier ofte at det som først og fremst kjennetegner en god general, er evnene hans til å manøvrere fienden inn i et hjørne. Presse han i en situasjon der han uansett hva han gjør, vil falle i generalens felle.

 

Generalen Sharon perfeksjonerer nå denne taktikken i det politiske rom. Det som skjedde i Knesset under avstemningen på krisebudsjettet, er et godt eksempel på dette. Alt dette i følge Herb Heinon i Jerusalem Post.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart