Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Avslutt Arafats okkupasjon

Michael Freund som jobbet ved den israelske statsministerens kontor fra 1996 til 1999, tar i en artikkel i Jerusalem Post opp det han ser på som det virkelige problemet i Midtøsten. Arafats og de palestinske selvstyremyndighetenes okkupasjon av Vestbredden og Gaza. Her kommer hovedpunktene fra hans innlegg, som målbærer en del av den israelske høyresidens synspunkter i dagens situasjon.

Det er på tide at Israel og landets venner våger å innse den fryktelige sannheten at Vestbredden og Gaza er ”okkuperte områder”.

 

Disse områdene blir styrt av et grusomt og hjerteløst regime, et som har ingen nåde til overs for sine undersåtter. Det håner og ydmyker dem, og bruker til og med militære midler.

 

Det tas lite hensyn til livene til de uskyldige, når brutale virkemidler blir tatt i bruk med det endemål å fordrive innbyggerne fra sine hjem. Livene deres skal bli så uholdbare at de ikke vil ha noe annet valg enn å forlate hjemme sine.

 

Denne okkupasjonen er en trussel for hele regionen, og ødelegger alle muligheter for en varig fred mellom arabere og jøder. Det finnes intet annet valgt enn å få en slutt på dette koloni-prosjektet, og å avslutte okkupasjonen en gang for alle.

 

Eller for å si det enkelt: Yasser Arafat og hans palestinske selvstyre (PA) må bort. Hvis det er noen som skulle vært ansett som en ”okkupant” i territoriene (Vestbredden og Gaza), er det Arafat og hans diktatoriske regime.

 

I løpet av de siste ni årene, har PA omformet store områder av Judea, Samaria og Gaza til drivhus for terrorisme og vold. Det har rammet jøder som bor i disse områdene. Ved å skyte på dem, har man forsøkt å fordrive dem derfra. Det har også vært skutt raketter mot bosetningene deres og eksplosiver har blitt utløst når bilene deres har passert. Hjemmene har også blitt invadert.

 

 

PA har satt en ny standard for korrupsjon, misbruk av utenlandske bidrag til dårlige formål. Det har kultivert en kultur av død og selvmord i sin egen befolkning. De har stoppet alle forsøk på å få en slutt på en lange arabisk-israelske konflikten, og har vist at de i stedet foretrekker riflen.

 

Under PAs styre, har de okkuperte palestinske områdene blitt en irritasjonsfaktor for hele Midtøsten som truer med å lede regionen ut i en ny runde med død og vold.

 

Store deler av verden velger å ikke se denne sannheten, og stapper alt inn i en stor sekk merket politikk.

 

Men det finnes en langt dypere og viktigere grunn til at PA må bli sett på som en okkupant: De har tatt kontroll over land som ikke tilhører dem.

 

Uansett hva FN og andre sier; Judea, Samaria og Gaza er fedrelandet til det jødiske folk. Historien er ganske enkelt på vår side.

 

Hundrer av år før islam ble til, var disse områdene hjem for livlige jødiske samfunn. David, Israels konge, ble født og vokste opp i Betlehem. Profeten Amos forutsa framtiden fra fjellene ved Tekoa, sørøst for Jerusalem.

 

Urgamle synagoger og gravsteder finnes overalt. Alt dette er fysiske bevis på det jødiske nærværet i disse områdene. Politikere kan lyve, men 2000 år gamle steiner gjør det ikke.

 

Å si at Israel ikke har noen rett til dette landet, er simpelthen en fornærmelse mot sannheten og historien. Hvis man ikke aksepterer Bibelen som bevis, se på arkeologien.

 

Selv etter at det annet tempelet ble ødelagt og jødene ble sendt i eksil, fortsatte jøder å bo i disse områdene, selv om de var færre enn tidligere. Hebron hadde en kontinuerlig jødisk tilstedeværelse helt fram til 1929. Da naboene deres massakrerte dem, ble de tvunget til å flykte.

 

Det er fakta som ingen kan bestride. Når jøder igjen flytter til disse områdene, er det ikke som fremmede okkupanter. Men som urinnvånere som returnerer hjem. De følger ganske enkelt i sporene til sine forfedre. De går den samme veg som de gikk for lenge siden.

 

Landet er stort og rikt nok til at arabere og jøder kan leve sammen under israelsk styre. Det finnes ingen grunn til at noen skal måtte forlate sitt hjem. Men det er mange grunner til Arafat bør pakke sakene sine.

 

Så til alle dere som sier: ”Avslutt okkupasjonen”. – Jeg kunne ikke være mer enig. La oss fjerne Yasser Arafat og hans regime, og returnere landet til det jødiske folk, dets egentlige eier, en gang for alle.

 

Alt dette i følge en artikkel av Michael Freund. Publisert i Jerusalem Post 28. mai.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart