Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Leserbrev:Synagogene brenner!

Det siste halvannet året er 70 franske synagoger angrepet med molotovcocktails, hjemmelagde bomber eller steiner. Jødiske barneskoler er stukket i flammer, skolebusser steinet. Angrepene på jøder er ikke tilfeldige hendelser - det dreier seg om systematisk vold mot en religiøs minoritet. Men det er ikke nynazister eller høyreekstreme som står bak. Angrepene kommer fra arabiske ungdommer, og hyppigheten varierer i takt med situasjonen i Midtøsten. Tilsvarende ser vi i mange europeiske land.

Så langt har det heldigvis ikke kommet til slike ytterligheter her i Norge. Men det er nok av folk som nører opp under jødehatet. De finnes både i form av venstreradikale journalister i aviser og NRK, og ledelsen i LO som har startet boikott av israelske varer. I Oslo ble til og med et jødisk musikkband nektet å opptre. Resultatet er bl.a. at jødiske barn mobbes på skolen og synagoger utsettes for hærverk. Dette minner om Tyskland på 30-tallet. Hetsen mot jødene er skremmende.

Det ser ut til å være helt legitimt å mobbe jøder. Alle midler tas i bruk for å undergrave den demokratiske staten Israel, og midlene som tas i bruk er avskyelige. Dette må stanses før det utarter seg enda mer.
Jødeantipatien viser seg på flere områder: Jødiske skoleelever i Norge blir mobbet av medelever på grunn av Midtøstenkonflikten. Lærerne reagerer med å be mobbeofrene fjerne jødiske symboler som eksempelvis halssmykker. Dette er utrolig, lærerne skal jo forsvare mobbeofrene – ikke mobberne! På samme tid oppfordret LO-leder Gerd-Liv Valla folk til å boikotte Israel. Det er skremmende at hun bruker LO til å nøre opp under jødehetsen, men jeg er ikke overrasket med tanke på hennes kommunistiske fortid.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart