Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arresterer ikke mordere

18. og 19. juni var det to store selvmordsaksjoner i Jerusalem. Det førte til at israelske soldater igjen gikk inn i "de palestinske selvstyreområdene". Bakgrunnen er at de palestinske myndighetene ikke arresterer terrorister.

Den palestinske «sikkerhetssjefen» på Vestbredden, Jibril Rajoub, kommenterte dette slik (fra Egypt, hvor han var på besøk): Så lenge israelerne fortsetter sin invasjon med tanks, kampfly og kamphelikoptre, vil ingen palestiner bli arrestert.

Neivel. Det hadde vært logisk hvis det hadde vært slik at når det ikke var israelsk invasjon, hadde palestinerne arrestert terrorister. Men gjennom hele tiden siden Oslo-avtalen ble underskrevet, er det nettopp det palestinerne ikke har gjort.

Riktignok har man «arrestert» noen av og til, når presset fra Israel og/eller USA ble for stort. Men det var ikke seriøst. Noen ganger ble de holdt i et hotell og ikke i fengsel. Nesten alltid slapp de ut etter noen timer, dager eller i høyden uker, selv om de kanskje var dømt (i en «rettssak» som gjerne tok 5-10 minutter) til 9 eller 12 års fengsel. Kort sagt: Palestinerne har holdt Israel for narr. Vi snakker jo her om mordere.

Hvis vi skal peke på en enkeltfaktor som mer enn andre har umuliggjort en skikkelig fred, står denne saken høyt på listen. De fleste israelerne mener at det som ligger bak denne holdningen, er den oppfatningen Arafat og de fleste andre palestinerne har av fred: Det skal ikke være noen varig fred hvor det også finnes et Israel med jødisk flertall.

Palestinsk protest mot selvmordsbomber

20. juni kom en melding om at 55 palestinske offentlige personer har kommet med en «oppfordring» til militante palestinere om å stanse selvmordsbombene.

Siden skal det være flere som har sluttet seg til appellen. Den ble offentliggjort i den palestinske dagsavisen Al-Quds.
Blant underskriverne var Arafats mann i Jerusalem, Sari Nusseibeh, og Hannan Ashrawi (som bl. a. er medlem av det palestinske rådet).

I appellen advarer de om at selvmordsangrep ikke til føre til uavhengighet for palestinerne, men at det «bare vil øke antallet av land som støtter den israelske okkupasjonen av det palestinske folket». De sier at slike angrep er «en gave» til statsminister Ariel Sharon og det ekstreme høyre i Israel slik at de kan «fortsette sin aggresjon og sine angrep mot det palestinske folket».

Argumentet i appellen er altså ikke at selvmordsbomber er umoralsk, bare at de skader palestinske interesser akkurat nå. Sari Nusseibeh har sagt at de er umoralske, men han er nokså alene om det.

En meningsmåling uken før viste at 68,1 % av palestinerne støtter selvmordsbombene. Kanskje kan slike appeller bidra til å snu stemningen?


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart