Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Kommentarer til selvmordsbombe

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Etter at en bombe gikk av i Jerusalem 18. juni, kom blant annet disse kommentarene fram under en hastedebatt i Knesset om denne saken:

Sikkerhetsminister Uzi Landau (Likud) sa at Arafat ikke fordømmer og forbyr lederne for terrorgrupper.

Lederen for Shinui (sekulært sentrumsparti) rådet Israel til ikke å foreta noen mottiltak før det er gått minst 24 timer etter bombeangrep. For i det øyeblikket mottiltakene begynner, slutter mediene å dekke terror-aksjonen. Et annet medlem av Knesset fra dette partiet sa at Israel bør bruke «politisk dødshjelp» på Arafat for hele regionens skyld.

Meretz og de arabiske partiene utsatte sine mistillitsforslag til uken etterpå på grunn av bomben. (De har svært liten mulighet for å få flertall.)

Lederen av Meretz (Israels «SV»), Yossi Sarid, sa at dette viste det han sa hele tiden, nemlig at «Operasjon Forsvarsmur» ikke kunne oppnå det mange hadde ventet. Han går inn for en internasjonal styrke på Vestbredden og i Gaza.

Få bussvakter

Egged, det største busselskapet i Israel, har sendt en nødmelding: Det trengs 3000 sikkerhetsvakter til bussene. Og det nytter ikke med hvem som helst. Det bør være veteraner fra kampavdelinger i hæren.

I tillegg til at slike vakter vil være gode for sikkerheten, vil de bidra til å redusere den økende arbeidsledigheten, ikke minst blant unge menn.

Departementet svarer at det er for dyrt med så mange vakter. Og det er også vanskelig å finne nok folk som vil ha jobben. Men «noen dusin» vakter er blitt uteksaminert. Det var vanskelig nok å finne interesserte til dette, særlig i Jerusalem, selv om betalingen var god.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart