Rakettforsvar til India

Ved siden av Russland skal Israel være den største våpenleverandøren til India.

India har bl. a. kjøpt droner (førerløse fly som bl. a. brukes til etterretning) av Israel. Nå er det på tale å kjøpe Arrow antirakett-system. Det er raketter som skytes mot innkommende raketter og ødelegger dem langt fra målet. Arrow er verdens beste operative rakettforsvarssystem i dag.

Arrow er utviklet i Israel av israelere. Men USA har betalt mye av utviklingskostnadene. Derfor har amerikanerne rett til å nekte Israel å selge rakettene til andre land. Det er ennå ikke klart om Israel vil få selge dem til India.

Men allerede har Israel levert radaren som hører til Arrow-systemet. Den kan oppdage innkommende raketter opp til 500 km unna. Den kan også gi mange andre opplysninger fra dette området.

India ønsker også å kjøpe Israels radarvarslingsfly Falken. Men israelerne er klok av skade etter at USA presset dem til å kansellere et avtalt salg av et slikt fly til Kina. Flyet regnes nemlig for så effektivt at det kunne øke faren for at kineserne skal våge å gå til militært angrep på Taiwan. Så før Israel eventuelt avtaler et slikt salg til India, vil de nok være helt sikre på at det ikke blir noe bråk med USA.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart