Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nyhedenskap i Israel

Det følgende er et kort referat av synspunkter Jonathan Rosenblum (ultra-ortodoks) la fram i Jerusalem Post 20. juni.

Omkring 30.000 israelere driver transcendental meditasjon.

Tusener av israelere feirer avslutningen av militærtjenesten ved å dra på pilegrimsferd i til India og andre land i Det fjerne Østen.

I Israel feires et stort antall New Age-festivaler, ofte som en direkte parallell til jødiske helligdager. Nå i pinsen, for eksempel, samlet 30.000 israelere (flest unge) seg i Nord-Israel for å feire den årlige Shantipi-festivalen (hinduistisk shanti, amerikanske indianere tipi). De «danset og mediterte, drakk te med kardemomme-smak, slo på arabiske trommer og blåste i bukkehorn (shofar)», ifølge en beskrivelse.

Også innen jødedommen er det retningene med innslag av mystikk som ofte samler mest folk. I USA er det sentre, skriver Rosenblum, hvor Madonna kan utforske i fem lette studieøkter åndelige hemmeligheter som tidligere bare var for de som hadde studert Torah hardt i mange år.

I USA er jødisk ungdom sterkt overrepresentert i kulter av ulike slag. Den smule jødisk undervisning de måtte ha fått, har tydeligvis overbevist dem om at svarene ikke finnes i deres egen religion.

Rosenblum siterer reporter Yossi Klein Halevi, som lenge har vært opptatt av nyreligiøse fenomener. Han har skrevet at «de som feirer sin gud, feirer seg selv». Nyreligiøsiteten setter mennesket i sentrum. Men i jødedommen får livet mening ved at mennesket knyttes til Gud, den evige kilde til alt som eksisterer. Midlet til tilknytning er mitzvot, gode gjerninger (særlig i religiøs betydning). Roten til det ordet er et hebraisk ord som betyr å føye sammen.

Guds lov, Torah, ble gitt for å fortrenge hedenskapet. Rosenblum håper at jødisk ungdom vil begynne å slukke sin åndelige tørst i Guds ord slik det ble forkynt av profetene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart