Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Nyhedenskap i Israel

Det følgende er et kort referat av synspunkter Jonathan Rosenblum (ultra-ortodoks) la fram i Jerusalem Post 20. juni.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Omkring 30.000 israelere driver transcendental meditasjon.

Tusener av israelere feirer avslutningen av militærtjenesten ved å dra på pilegrimsferd i til India og andre land i Det fjerne Østen.

I Israel feires et stort antall New Age-festivaler, ofte som en direkte parallell til jødiske helligdager. Nå i pinsen, for eksempel, samlet 30.000 israelere (flest unge) seg i Nord-Israel for å feire den årlige Shantipi-festivalen (hinduistisk shanti, amerikanske indianere tipi). De «danset og mediterte, drakk te med kardemomme-smak, slo på arabiske trommer og blåste i bukkehorn (shofar)», ifølge en beskrivelse.

Også innen jødedommen er det retningene med innslag av mystikk som ofte samler mest folk. I USA er det sentre, skriver Rosenblum, hvor Madonna kan utforske i fem lette studieøkter åndelige hemmeligheter som tidligere bare var for de som hadde studert Torah hardt i mange år.

I USA er jødisk ungdom sterkt overrepresentert i kulter av ulike slag. Den smule jødisk undervisning de måtte ha fått, har tydeligvis overbevist dem om at svarene ikke finnes i deres egen religion.

Rosenblum siterer reporter Yossi Klein Halevi, som lenge har vært opptatt av nyreligiøse fenomener. Han har skrevet at «de som feirer sin gud, feirer seg selv». Nyreligiøsiteten setter mennesket i sentrum. Men i jødedommen får livet mening ved at mennesket knyttes til Gud, den evige kilde til alt som eksisterer. Midlet til tilknytning er mitzvot, gode gjerninger (særlig i religiøs betydning). Roten til det ordet er et hebraisk ord som betyr å føye sammen.

Guds lov, Torah, ble gitt for å fortrenge hedenskapet. Rosenblum håper at jødisk ungdom vil begynne å slukke sin åndelige tørst i Guds ord slik det ble forkynt av profetene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart