Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Delfiner redder

I begynnelsen av juli ble en fire meter lang tigerhai observert i Rødehavet på rask tur inn mot Eilat. Men før den kom så langt, ble den omringet av seks delfiner. De plasserte seg slik at de dannet en sirkel rundt haien, som har skarpe tenner og kan være farlig for mennesker. De dunket borti haien med sine neser og haler til haien forstod at det ikke nyttet, og la på svøm utover igjen.

Dette ble omtalt i mediene i Israel, og delfinene ble framstilt som helter. En marinbiolog ved et forskningssenter i Eilat sa til Jerusalem Post at delfiner er høyt intelligente dyr. De kommuniserer med hverandre med klikkelyder og andre lyder, noen av dem kan vi mennesker høre og andre ikke. De har et språk og kan samarbeide om en slik oppgave som den aktuelle. De er også meget sterke.

Delfinene handlet neppe som de gjorde for å beskytte de badende. Riktignok ser noen delfiner ut for å like seg sammen med mennesker. Og det er kjent at noen delfiner har reddet barn fra å drukne. Men det er mer sannsynlig at delfinene hadde unger i området, og ville jage bort en fiende som kunne true deres avkom. Haien ville trolig ikke klart å gjøre noe med en voksen delfin uansett.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart